Tillbaka

Gruppchef till thoraxintensiven (TIVA)

Referensnummer AS697/2020
Sista ansökan 2020-11-04
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde thoraxkirurgi- och anestesi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


På thoraxintensivvårdsavdelningen (TIVA) arbetar vi med högteknologisk intensivvård och tillhör verksamhetsområde thoraxkirurgi- och anestesi. Avdelningen har 10 vårdplatser och ca 100 medarbetare. Vi är en specialistavdelning för svårt sjuka hjärt- och lungpatienter och vårat viktigaste uppdrag och mål är att erbjuda intensivvård till patienter som kräver noggrann övervakning, avancerad behandling och omvårdnad efter thoraxkirurgi. Vi uppnår det målet genom trygga och engagerade medarbetare samt genom att skapa en arbetsmiljö där vi tillsammans kan växa både personligt och professionellt. Vi lägger stor vikt vid kvalitets- och kompetensutveckling för såväl verksamhet som individ.

Ditt uppdrag


Till uppdraget som gruppchef och att ingå i ledningsgruppen på TIVA söker vi nu en passionerad gruppchef vars övertygelse är liksom vår att arbeta med våra medarbetare och arbetsmiljö för att kunna nå det övergripande målet. Du ska även vara intresserad av att arbeta med kontinuerliga förbättringar, ha en förmåga till god kommunikation samtidigt som du värnar om våra medarbetare. Förutom uppdraget som gruppchef på 50% samt 25% koordinator arbetar du kliniskt på övrig tid. Du kommer att ingå i en chefsgrupp med tre andra gruppchefer som du samarbetar och delar erfarenheter med. Du är direkt underställd avdelningschefen som är ytterst ansvarig för avdelningen.

Uppdraget som gruppchef på TIVA innebär bland annat:
• du har eget personalansvar för cirka 25 medarbetare och håller årliga medarbetar- och lönesamtal.
• att du som operativ chef planerar, organiserar och leder du det dagliga avdelningsarbetet genom olika ansvarsområden, projekt och möten.
• du följer upp och utvecklar rutiner, kvalitetsarbete och patientsäkerhet.
• du har stort engagemang för en god och hållbar arbetsmiljö som du visar genom att vara närvarande och lyhörd.
• I samarbete med medicinskt ledningsansvarig läkare, övriga gruppchefer och avdelningschef arbetar du för bästa resursanvändning och verksamhetsutveckling.
• Beroende på tidigare erfarenhet kommer du att erbjudas utbildning.

Dina kvalifikationer


Du är utbildad intensivvårdssjuksköterska med några års yrkeserfarenhet. Tidigare chefserfarenhet är meriterande.

Din kompetens


Du har ett intresse för både intensivvård och ledarskap. Du leder, motiverar och förser dina medarbetare med de befogenheter som krävs för att ni på bästa sätt ska kunna nå era gemensamma mål. Du skapar engagemang och delaktighet. Du förblir motiverad och effektiv även vid motångar och arbetar på tills uppgifter är avslutade eller resultat uppnådda. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är trygg, har självinsikt och skiljer mellan det personliga och professionella. Du väger samman information och visar omdöme vid agerande och när du tar beslut.

Vi är måna om att få rätt dynamik i vår chefsgrupp och kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekryteringsprocess.

Vi erbjuder


Vi erbjuder ett tidsbegränsat förordnande som gruppchef med en grundanställning som specialistsjuksköterska inom intensivvård. Tillträde och lön enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vårt sjukhus ligger mitt i centrala Uppsala, några minuters promenad från centralstationen - vilket innebär utmärkta pendlingsmöjligheter även för dig som bor utanför Uppsala. Som anställd får du fri tillgång till vår friskvårdsanläggning Friskhuset, ett välutrustat gym som har generösa öppettider och finns placerad mitt på sjukhusområdet. 

Vill du veta mer?


Marie Hellbom, avdelningschef, 018-611 40 09
Facklig kontaktperson Vårdförbundet, nås via växeln 018-611 00 00

Välkommen att läsa mer om thorax verksamhet här

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.