Tillbaka

Sjuksköterskor barnakuten

Referensnummer AS693/2020
Sista ansökan 2020-10-06
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vilka är vi?


På Barnakuten tar vi emot och behandlar barn med akuta medicinska, ortopediska och kirurgiska sjukdomar och skador i åldern 0-18 år. Vår verksamhet är öppen dygnet runt och patientantalet, vårdtyngden och intensiteten i arbetet varierar från dag till dag. Att möta barn och föräldrar i en krissituation är en utmaning, men också väldigt lärorikt. Känslan av att tillsammans med sina kollegor göra något betydelsefullt ger energi och skapar glädje i arbetsgruppen.

Eftersom sökorsakerna hos oss varierar väldigt mycket, behöver vi på Barnakuten upprätthålla ett gott samarbete med andra enheter på sjukhuset. Vi arbetar nära barnavdelningar, röntgen, operation med flera, för att ge barnet en trygg och säker vård. Vi vill att all vår personal ska känna arbetsglädje varje dag och att våra patienter ska känna sig väl omhändertagna på Barnakuten.

Vad gör vi?


Hos oss på Barnakuten arbetar vi i team kring patienterna. Sjuksköterskor, undersköterskor och läkare tillsammans. Vi har en tydlig rollfördelning i arbetsgruppen och utför allt från enklare sedvanliga sjuksköterskeuppgifter till mer avancerade arbetsuppgifter vid svåra akutfall där alla yrkeskategorier arbetar tillsammans kring patienten. Dagen består av en stor variation av intensitet, innehåll och tempo. Våra patienter kommer både gåendes och med ambulans och vi tar ofta emot patienter som kräver ett omedelbart, akut omhändertagande på akutrum.

I vårt dagliga arbete finns det en erfaren kollega som teamledare. Teamledaren rör sig som en extra resurs i verksamheten för att alltid finnas till hands för frågor eller oväntade situationer. Vi har även två gruppchefer som jobbar regelbundet i vården. 

Vi strävar ständigt efter att vara en arbetsplats som utvecklas och där alla får ta plats. På morgonen har vi ett uppstartsmöte där vi har möjlighet att ta del av ny information, får veta vad som händer under dagen och där vi tillsammans får en kort utbildning i något ämne som är relevant för vår verksamhet. Vi arbetar aktivt med scenarioträning för att spetsa vår kompetens och vårt samarbete. Dagen avslutas alltid med en gemensam reflektion för att vi alla ska kunna lämna jobbet på jobbet och gå hem med en bra känsla.

Inskolning sker på ett genomtänkt, noggrant och strukturerat sätt. Det finns tydliga mål och kontinuerliga uppföljningar under inskolningens gång. Längden är anpassningsbar då vi tar hänsyn till erfarenhet och individuella behov. Vi värdesätter att lära oss av varandra och förespråkar därför en blandning av både erfarna och mindre erfarna sjuksköterskor. Vår tro är att en variation i personalgruppen bidrar till ökad kunskap, förståelse och utveckling vilket gynnar vår verksamhet.

Vem är du?


Vi söker nya kollegor som är intresserade av akutsjukvård och som vill utveckla sig själva och verksamheten. Vi ser gärna att du är en nyfiken och engagerad person som trivs med ett varierat arbete där allt kan hända.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Kristina Lundberg, 018-611 13 95, kristina.lundberg@akademiska.se 
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.