Tillbaka

Biträdande avdelningschef neurooperation

Referensnummer AS665/2020
Sista ansökan 2020-10-11
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag som bitr avdelningschef för neurooperation. Här arbetar vi med neurokirurgiska operationer, både akut och planerad verksamhet. Vi utför operationer på både vuxna och barn och en stor del av ingreppen utförs på regionpatienter. Hos oss utförs ca 2000 operationer per år och avdelningen är aktiv dygnet runt med jourverksamhet kvällar, nätter och helger. Våra team består av läkare, operationssjuksköterskor och undersköterskor. Vi har ett viktigt och nära samarbete med anestesipersonal.

Ditt uppdrag


Som bitr avdelningschef bistår du avdelningschefen med administrativa arbetsuppgifter, beviljar ledigheter och ansvarar för avdelningen med mera när avdelningschef är frånvarande. Som bitr avdelningschef är du programansvarig och har hand om den dagliga styrningen tillsammans med anestesin. Du kommer även delta vid olika arbetsgrupper och vid vissa möten och jobbar för en ständig utveckling av den dagliga verksamheten. 

Dina kvalifikationer


Du som söker är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning i operationssjukvård. Vi lägger stor vikt vid chefs- och ledarerfarenhet och vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av att leda inom vårdverksamhet. Erfarenhet av arbete på en operationsavdelning är särskilt meriterande.

Din kompetens


Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Som chef är du stresstålig och har förmågan att se och förklara helhet. Du är bekväm med ett motiverande ledarskap. Du har insikten att fokus på kvalitet bidrar till goda resultat och utveckling av verksamheten. Du förstår också vikten av god kommunikation, god samarbetsförmåga samt har god förmåga att planera och leda mot våra uppsatta mål för verksamheten.

Vi erbjuder


En tillsvidare anställning i din grundbefattning, förordnande som biträdande avdelningschef på 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Mats Norman tel: 018-611 45 93
facklig kontakt nås via växeln tel: 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Tilsättning kan komma att ske innan sista ansökningsda, så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.