Tillbaka

Gruppchef till hjärtavdelningen 50F

Referensnummer AS691/2020
Sista ansökan 2020-10-18
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

En av avdelningens tre gruppchefer har efter 7 år som gruppchef valt att gå vidare till en annan tjänst. Därför söker vi nu efter någon som tillsammans med oss vill leda, planera, följa upp och utveckla verksamheten?

Låter det intressant, då är du välkommen att söka till oss på avdelning 50F.

Vår verksamhet


Inom hjärtsektionen vårdar vi patienter med hjärtsjukdom fördelat på två avdelningar och en dagvårdsenhet På avdelning 50F vårdar vi främst patienter med rytmrubbningar i hjärtat och patienter med hjärtsvikt. Avdelningen har till stor del en planerad verksamhet, patienter kommer hit för utredning och/eller behandling men de kan också komma direkt från akutmottagningen för ett omhändertagande.

Ditt uppdrag


Som gruppchef är du direkt underställd avdelningschefen, du har personalansvar för cirka 20 medarbetare. I arbetsuppgifter ingår att utveckla- och följa upp rutiner, patientsäkerhet- och kvalitetsarbete samt att ha medarbetar- och lönesamtal. Som gruppchef arbetar du både administrativt och kliniskt, då som koordinator. Vi har ett nära samarbete inom hela hjärtsektionen, helgtjänstgöring kommer att ske på båda vårdavdelningarna, 50G och 50F. Avdelningarna har 3st gruppchefer vardera och tillsammans med gruppchefkollegor och avdelningschefen ingår du i avdelningarnas ledningsgrupp.

Dina kvalifikationer


Legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet av yrket och ett intresse av ledarskap. Tidigare erfarenhet av hjärtsjukvård och ledarskap inom hälso- och sjukvård är meriterande.

Din kompetens


Du har förmågan att inspirera och motivera medarbetare till utveckling, förändring och delaktighet. För att lyckas är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och har god självinsikt och är en bra teamledare med tydlig i ditt ledarskap. Arbetsuppgifterna kräver att du är strukturerad, kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra i ett växlande arbetstempo. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Du erbjuds ett tidsbegränsat förordnande som gruppchef på tre år samt en grundanställning som sjuksköterska på heltid. Helgtjänstgöring kommer att ingå. Tillträde och lön enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Cecilia Jakobsson 018-611 44 91               
Facklig kontaktperson Vårdförbundet & Kommunal nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.