Tillbaka

Biträdande avdelningschef till postoperativ avdelning

Referensnummer AS610/2020
Sista ansökan 2020-09-27
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Postoperativa avdelningen finns i toppmoderna nybygga lokaler inom anestesisektionen och tar emot patienter dygnet runt. Patienterna kommer från våra opererande kliniker inom AnOpIVA, AnOp sektionen. Samarbete sker även med centralintensivvårdsavdelningen (CIVA) och röntgen. Vårdtiderna varierar från cirka en timme till ett par dygn beroende på operationens art samt patientens tillstånd och behov av övervakning.

Här arbetar sjuksköterskor samt undersköterskor, personal med utvecklad hög kompetens. För att möta den högspecialiserade kirurgin och den stora mångfalden av diagnoser arbetar vi efter noga utarbetade vårdrutiner och kvalitetsnormer, allt för en god och säker omvårdnad.

Ditt uppdrag


I arbetet som biträdande avdelningschef har du ansvar för att verksamheten bedrivs i enlighet med befintliga lagar och avtal. Uppdraget innebär i samarbete med avdelningschefen att ansvara för, leda och fördela det dagliga arbetet samt personalansvar för den egna avdelningen. Du kommer också vara ställföreträdande för avdelningschefen vid dennes frånvaro. Tjänsten är ett tidsbegränsat uppdrag på tre år. Du är direkt underställd avdelningschefen på avdelningen. Tillsammans ingår ni i ett nätverk med övriga omvårdnadschefer inom AnOp sektionen.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som vill vara med och driva utveckling och kvalitén på den postoperativa vården. Erfarenhet av yrket tillika vidareutbildning inom intensivvård eller anestesi är meriterande. Du är tydlig i ditt ledarskap och kan hantera olika situationer som kan uppstå i den dagliga driften. 

Dina kompetenser


Du sätter alltid patienten i fokus, är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Du är en engagerad och positiv kollega som bidrar till ett gott samarbete med viljan att tillsammans arbeta för en god arbetsmiljö. Har du detta i kombination med ledarskapsförmåga och nyfikenhet kan du vara rätt för oss. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi kan erbjuda dig ett tidsbegränsat chefsförordnande med en tillsvidareanställning inom din grundkompetens. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Aregash Tesfaldet, 018-611 45 99
Sektionschef Liza Nordström Partanen 018-611 35 65
Facklig representant nås via växeln 018-611-00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.