Tillbaka

Avdelningschef PCI-enheten

Referensnummer AS690/2020
Sista ansökan 2020-10-11
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt-lungsjukdomar och klinisk fysiologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


PCI-enheten hör till verksamhetsområdet HLFYS, Hjärt-lungsjukdomar och klinisk fysiologi, och hanterar akuta, subakuta och elektiva patientflöden. Till oss kommer patienter för behandling av akut hjärtinfarkt samt utredning av strukturell hjärtsjukdom, klaffsjukdomar eller förhöjt tryck i lungkretsloppet.

Ditt uppdrag


Som avdelningschef på PCI-enheten har du personalansvar för enhetens anställda samt att säkra för kompetensförsörjning. Du har ett samlat ansvar för att verksamheten har rätt resurser och kompetens på plats för att fullgöra sitt uppdrag. Vidare har du delegerat till dig det samlade arbetsmiljöansvaret inom enheten och ansvarar för att varje medarbetare har en utvecklings- och utbildningsplan, aktuella individuella mål och är lönesättande chef. Du är också högst delaktig i planeringen av den årliga verksamheten (produktionen) och samarbetar tätt med koordinatorer, avdelnings/sektionschefer, läkare och sekreterare för att på bästa sätt samordna alla funktioner och fullgöra vårt uppdrag. Du har en viktig roll i att skapa arbetsglädje genom att arbeta för ”rätt person på rätt plats”. Du har också en bidragande funktion i verksamhetens ledningsgrupp (VLG) genom att tillsammans med övriga deltagare driva verksamheten framåt och skapa värde för patienter och medarbetare inom hela verksamhetsområdet (HLFYS). Det är önskvärt att du delvis kan vara kliniskt aktiv på arbetsplatsen.

Dina kvalifikationer


Vi söker med fördel dig som är legitimerad sjuksköterska alternativt har en universitets- eller högskoleexamen inom det vårdvetenskapliga området. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som ledare/chef samt erfarenhet från kardiologi. Du har erfarenhet både av att planera, driva och följa upp aktiviteter och projekt och arbeta målstyrt både på grupp- och individnivå. Du har även erfarenhet av att driva förändringsarbete och har med fördel arbetat med olika grupper, gärna med/i ledningsgrupp, med att förbättra organisationen och verka för kompetensutveckling.

Din kompetens


Som person är du systematisk, kommunikativ och har en uttalad empatisk förmåga. Du är en ledare som drivs av engagemang, är synlig och närvarande i verksamheten och har en vilja och fallenhet för att förbättra och utveckla. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter för att effektivt nå gemensamma mål. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Genomgången PCI-utbildning och erfarenhet av kliniskt arbete på PCI-enhet är fördelaktigt för tjänsten.

Vi erbjuder


Ett chefsförordnande som avdelningschef under 3 år med möjlighet till förlängning och du har en tillsvidareanställning inom din profession. Lön och tillträde enligt överenskommelse. Vi erbjuder en trygg och varm ledningsgrupp som möjliggör ett gott kollegialt stöd. Ledningsgruppen har bred kompetens, erfarenhet samt mål och visioner om verksamhetens framtid.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef: Johan Lugnegård 018-6119898
Sektionschef: Johan Probst 018-6116517
Medicinskt ledningsansvarig läkare: Giovanna Sarno
Nuvarande Avdelningschef PCI: My Huhta 018-6114730

Facklig kontakt nås via växeln: 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning sker fortlöpande under ansökningstiden

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.