Tillbaka

Undersköterska till intensivvårdsavdelningen för nyfödda

Referensnummer AS685/2020
Sista ansökan 2020-10-04
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Intensivvårdsavdelningen för nyfödda är ett centrum för högspecialiserad intensivvård (inklusive viss kirurgi för nyfödda) för regionens minsta och/eller sjukaste nyfödda barn. Avdelningen ansvarar även för sjukvården av de Uppsalabarn som har ett ökat behov av stöd, omvårdnad och sjukvård i samband med nyföddhetsperioden. Intensivvårdsavdelningen för nyfödda har ca 8–10 vårdplatser för Intensivvård, ca 6–8 vårdplatser för Intermediärvård. Med hjälp av sjukhusets intensivvårdshelikopter upprätthåller enheten en nationell transportverksamhet för intensivvårdskrävande spädbarn. Vi har en uppföljningsmottagning där en del barn följs upp till skolåldern. Vi har även ett team som arbetar med Barnsjukvård i hemmet.

På avdelningen arbetar barnsjuksköterskor, intensivvårdssjuksköterskor, anestesisjuksköterskor, barnmorskor, sjuksköterskor, undersköterskor, vårdbiträden och neonatologer. Vi arbetar med barnet och dess familj i fokus och söker nu fler undersköterskor som vill arbeta tillsammans med oss. Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö, Världens roligaste jobb (Se filmen om oss; Världens bästa jobb!) och en individuell introduktion.

Ditt uppdrag


Du kommer att, tillsammans med föräldrar, sjuksköterskor och läkare, arbeta med sjuka och förtidigt födda nyfödda barn, alltid med huvudmålet att ge barnet och dess familj den bästa möjliga vården. Arbetsuppgifterna består i allt från att övervaka barnets vitala parametrar och tekniska apparatur, ge basal omvårdnad, hjälpa och coacha föräldrarna i att överta vården av sitt barn, medverka vid ronder.  På avdelningen finns flera tvärprofessionella arbetsgrupper som arbetar med olika former av vårdutveckling där man som medarbetare gärna får ingå.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är utbildad undersköterska med minst tre års erfarenhet av sjukhusvård, om du dessutom har erfarenhet från intensivvård, barnsjukvård eller neonatalvård är detta mycket meriterande.

Din kompetens


Vi söker dig som trivs att arbeta både med små barn och deras föräldrar, du har ett gott bemötande och god samarbetsförmåga. Du är innovativ, handlingskraftig, ansvarstagande, flexibel och har en positiv inställning samt klarar av ett högt och ofta oförutsägbart tempo. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder provanställning på 100%, möjlighet till förlängning och fast anställning finns. Tillträde 11/1 eller 1/3 2021. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll, natt samt helg.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Biträdande Avdelningschef Ylva Thernström Blomqvist ylva.thernstrom.blomqvist@akademiska.se
Inskolningsansvarig undersköterska Linda Björkman linda.bjorkman@akademiska.se

Fackliga representanter Kommunal nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning sker fortlöpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.