Tillbaka

Sektionsadministratör

Referensnummer AS679/2020
Sista ansökan 2020-10-04
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Vid verksamhetsområdet klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi bedrivs specialiserad och högspecialiserad vård för patienter med sjukdomar och skador i nervsystemet. Vi arbetar med utredning och diagnostik samt medicinsk och kirurgisk behandling av såväl urakuta neurologiska och neurokirurgiska tillstånd som kroniska sjukdomar i nervsystemet. Vi erbjuder vård till patienter från sju regioner i Mellansverige och erbjuder nationell högspecialiserad vård inom vissa områden till patienter från hela Sverige. Det komplexa uppdraget skapar bra förutsättningar för våra medarbetare och verksamheten att utvecklas.

Inom verksamhetsområdet arbetar drygt 450 medarbetare fördelat på tre vårdavdelningar, en dagvårdsavdelning, en neurointermediärvårdsavdelning, en neurointensivvårdsavdelning, en operationsavdelning och tre öppenvårdsmottagningar. Vid verksamhetsområdet bedrivs parallellt med den kliniska verksamheten en hög aktivitet av forskning, utbildning och utveckling i nära samarbete med Uppsala universitet.

Vårt mål är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom neuro-området.

Ditt uppdrag


Som sektionsadministratör ger du administrativt sekreterarstöd åt sektionschefer inom neurologi och neurokirurgi. Du assisterar sektionscheferna med uppdaterad kalender och e-post och bistår med underlag för utredningar, rapporter, statistik, presentationsmaterial osv.
Du har en sekreterarfunktion i samband med sektionsmöten, läkarmöten och andra möten på verksamhetsområdet som kräver minnesanteckning eller protokoll.
Du sköter hanteringen av fakturor av olika slag, beställning av inköp, administration kring kongresser, kurser och konferenser samt bokning av resor. I din roll som sektionsadministratör kommer du handlägga administrativa formalia vid nyanställning av läkare, administration och registreringar i närvarosystem, schemaläggning av läkare och jour- och beredskapslistor. Du arbetar proaktivt med stöd och service för att möta både verksamhetens och sektionschefernas behov och uppdrag.

Dina kvalifikationer


Vi ser att du har en eftergymnasial/ yrkesutbildning inom vård- och omsorg eller inom administration och har erfarenhet av neurologi- och neurokirurgi. Du har grundläggande utbildning inom ekonomi och uttrycker dig väl i såväl tal som skrift på svenska och engelska. Du besitter en bred och grundläggande administrativ kompetens samt god datorvana. Du har goda kunskaper i journalsystemet Cosmic och Office-paketet samt andra IT-program så som personalhanteringssystem och fakturahanteringssystem. Det är viktigt att du känner dig bekväm med att skriva mötesanteckningar och att du kan granska och redigera underlag.

Din kompetens


Vi söker dig som är självgående, gillar variation, är stresstålig och serviceinriktad. Du sätter värde på att ha en avgörande roll och betydelse för att allt flyter på bra inom verksamheten. Du är har integritet och kan hantera sekretessfrågor. Du har förmåga att arbeta strukturerat och kvalitetsmedvetet. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.  

Vi erbjuder


En tillsvidaretjänst som sektionsadministratör på 100% till VO Klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi, provanställning kan komma att tillämpas. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Mats Ryttlefors 018-611 98 83
facklig kontakt nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden och kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.