Tillbaka

Rehabiliteringskoordinator till Affektiv mottagning 3

Referensnummer AS673/2020
Sista ansökan 2020-10-04
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Affektiv mottagning 3 är en öppenvårdsmottagning inom specialistpsykiatrin i Uppsala. Vår målgrupp är personer över 25 år med en eller flera av diagnoserna bipolär sjukdom, depression, ångestsyndrom, personlighetsstörningar och neuropsykiatriska funktionshinder. Vi arbetar i multiprofessionella team och vår målsättning är att ha tydliga och konkreta behandlingsriktlinjer samt goda flöden för samtliga patientgrupper.

Det finns enligt Socialstyrelsen ett tydligt samband mellan sysselsättning och hälsa. För vissa patienter inom psykiatrin kan man därför anta att en lyckad arbetsrehabilitering och återgång till arbete i samspel med vården kan bidra till förbättrad hälsa och välbefinnande.

Ditt uppdrag


Som rehabiliteringskoordinator har du en utmanande och viktig roll. Arbetsuppgifter som förekommer är att kartlägga patienters förutsättningar för arbete, bidra till att det upprättas en bra sjukskrivnings- och rehabiliteringsplan, motivera och stödja patienter i arbete samt i samråd med patienterna kontakta arbetsgivare och andra externa aktörer som är viktiga i arbetsrehabiliteringen. Du har alltid ett gott stöd och ett nära samarbete med de övriga teamen. Introduktion till rekouppdraget, metodstöd, kompetensutveckling och handledning ges bland annat från Region Uppsalas försäkringsmedicinska team.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig med utbildning såsom arbetsterapeut, beteendevetare, fysioterapeut, kurator, sjuksköterska eller skötare. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete eller studier inom psykisk ohälsa/sjukdom och/eller arbetslivsinriktad rehabilitering. Önskvärt med erfarenhet av att jobba utifrån metoden motiverande samtal. Du har god förmåga till självständigt arbete, är drivande, ansvarstagande, initiativrik och bidrar aktivt till ett gott samarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en visstidsanställning på 100% under perioden 2020-10-01 – 2021-08-31. Önskar du en lägre omfattningsgrad så kan även detta diskuteras. Arbetstiden är förlagd till vardagar, dagtid. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Susanne Ruckman Forsblom,018-611 2508, susanne.ruckman@akademiska.se
Bitr avdelningschef Maria Stenström, 018-611 2013, maria.stenstrom@akademiska.se
Facklig representant nås via växeln 018-611 0000

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.