Tillbaka

Sjuksköterska till barn- och ungdomspsykiatrins mottagning i Enköping

Referensnummer AS669/2020
Sista ansökan 2020-09-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Vi på Barn och ungdomspsykiatrin i Enköping söker en ny kollega till vårt team. Teamet består av 10 personer i varierande åldrar med olika professioner. Vi söker dig som trivs att arbeta i en mindre arbetsgruppgrupp där vi värnar om varandra och den kollegiala stämningen.

Barn och ungdomspsykiatrin (BUP) i Enköping är en öppenvårdsmottagning tillhörandes Akademiska sjukhuset och region Uppsala, vi är en del av en samlad psykiatrisk mottagning med vård och behandling för specialistpsykiatriska diagnoser i alla åldrar. BUP Enköping tillhör sektionen för barn och ungdomspsykiatri i Uppsala som omfattar alla steg från öppenvård till klinikvård. På mottagningen i Enköping bedriver vi modern barn- och ungdomspsykiatri på specialistnivå och ansvarar för att bedöma och behandla psykiatriska problem hos barn och ungdomar boendes i Enköping och Håbo kommun. Mottagningen är belägen i ljusa lokaler med gångavstånd från resecentrum, goda kommunikationsmöjligheter via både Uppsala, Stockholm och Västerås.

Ditt uppdrag


Sjuksköterskan har inom barn och ungdomspsykiatrisk i öppenvård ett nära samarbete med patientens nätverk och med vårdgrannar. Arbetsuppgifterna består bland annat av sedvanlig information, rådgivning och uppföljning av läkemedelsbehandling. Inom region Uppsala arbetar vi i journalsystemet Cosmic.  Som medarbetare hos oss kommer du att ingå ett tvärprofessionellt team som består av kuratorer, psykologer och läkare och du kommer att vara en viktig del av vårt behandlingsteam. Som ny sjuksköterska inom BUP kommer att vara en av tre sjuksköterskor. På vår mottagning anpassar vi din introduktion utifrån dina erfarenheter och behov. Du får en genomgång av arbetssätt och rutiner samt vad som förväntas av dig som medarbetare. Det finns även möjlighet att auskultera för att sätta dig in i det barn- och ungdomspsykiatriska arbetet inom sektionen. Arbetet inom barn och ungdomspsykiatrin utvecklas kontinuerligt och vi strävar hela tiden efter moderna och innovativa arbetssätt. Därför är delaktighet i mottagningens kvalitets- och utvecklingsarbete en självklarhet för våra medarbetare.   

Dina kvalifikationer


Leg. sjuksköterska, företrädesvis med specialistutbildning i psykiatri. Meriterande med erfarenhet från barn- och ungdomspsykiatri. 
Du lockas av arbete i öppenvården där du kommer att möta ett brett spektrum av patienter med stor variation i problematik och funktionsnivå. Du är intresserad av barns utveckling och psykiska hälsa i ett nära samarbete med närstående.  Du är intresserad av att bidra till utvecklingen av vården på mottagningen utifrån evidens och kommer med egna idéer och tar initiativ. Du har kompetens att organisera och strukturera ditt arbete och din dokumentation, i en   miljö där tempot emellanåt är högt.  Stor vikt fästs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidaretjänst. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper. Innan anställning kommer utdrag från misstanke- och belastningsregister att tas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


För mer information ring:
Bitr. Avdelningschef Sidsel Kjerstad 0171-41 84 57 eller
Avdelningschef Kristiina Lundgren 018-617 22 84

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.