Tillbaka

Ambulanssjukvårdare/undersköterskor

Referensnummer AS667/2020
Sista ansökan 2020-10-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde ambulanssjukvård

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Vår verksamhet


Att arbeta inom ambulanssjukvården är många gånger ett utmanande och spännande jobb, där vi oftast har fokus på en patient i taget. Vi arbetar i två-skift, vilket ger mer återhämtningstid i schemat och det finns möjlighet till träning på arbetstid.

I länet finns 4 ambulansstationer. De ligger i Enköping, Tierp, Uppsala och Östhammar.

Våra anställningskrav


Vi ställer krav på medicinska kunskaper, fysisk uthållighet och förmågan att lösa problem. Våra anställningskrav är satta dels för att de krävs för att klara arbetet i sig dels för att förebygga arbetsskador.

Dina kvalifikationer


Du är undersköterska med minst fem års erfarenhet från akutsjukvård och mycket god körvana eller genomgången ambulanssjukvårdarutbildning med erfarenhet från ambulanssjukvård. Du ska ha C1/C-behörighet alternativt B-körkort som är utfärdat före 1 juli 1996.

Som sökande ska du ha bra kondition och god fysisk arbetsförmåga. Du ska också lämna in ett intyg att du kan simma (200 m). Uttagningen består av lämplighetstest i form av fystest, körprov, intervju samt ett medicinskt kunskapstest i form av en skrivning. Testerna pågår under en dag, datum för testdagar är 10, 11 samt 16 november 2020.

Vill du läsa mer om oss, se vår hemsida här

Vi erbjuder


Anställning våren 2021.
En 5 veckors introduktionskurs som preliminärt startar vecka 9, 2021, efter godkänt resultat erbjuds du anställning enligt överenskommelse.
Återkommande utbildningsdagar på stationen samt externa konceptutbildningar.

Förutom det dagliga arbetet i ambulerande tjänst finns också många möjligheter till att delta i den dagliga driften på stationen och utvecklingsarbete med framtidens ambulans i fokus.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Enköping: Niklas Rosengren, 070-277 28 44
Avdelningschef Tierp: Heléne Wahlgren, 070-611 24 88
Avdelningschef Uppsala: Lars Westman, 070-634 46 44
Avdelningschef Östhammar: John Wigertz, 070-611 94 33

Facklig kontaktperson
Kommunal: Jan Grundtman, 070-582 16 32

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Kom ihåg att bifoga meritförteckning och två referenser (varav minst en ska har varit din chef). Vänligen ange din körkortsbehörighet.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.