Tillbaka

Röntgensjuksköterska perifer intervention

Referensnummer AS666/2020
Sista ansökan 2020-09-29
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde bild- och funktionsmedicinskt centrum

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Bild- och funktionsmedicinskt centrum utför årligen cirka 200 000 undersökningar och behandlingar med en lång rad modaliteter såsom intervention, MR, CT, konventionell röntgen, ultraljud, SPECT och PET. På Akademiska sjukhuset utför vi avancerad interventionella undersökningar och behandlingar på moderna interventionslab. Den interventionella verksamheten är förlagd på två avdelningar, perifer interventionsavdelning och neurointervention som tillhör neuroavdelningen. Den senaste tiden har vi expanderat verksamheten där delar av verksamheten har flyttat till nya lokaler i en helt ny vårdbyggnad där vi arbetar i hybridsalar. På perifer interventionsavdelning utför vi ungefär 2000 undersökningar och behandlingar årligen och av dessa är ungefär hälften akuta.

Ditt uppdrag


Vi söker nu en legitimerad röntgensjuksköterska till perifer interventionsavdelning. På avdelningen erbjuder vi dig att vara en del av ett team bestående av radiolog, röntgensjuksköterska och undersköterska som arbetar runt patienten för att undersöka och behandla olika sjukdomstillstånd.  Vi erbjuder dig stora möjligheter till kompetensutveckling och möjlighet att komma vidare i din karriär. Arbetet inom interventionsradiologin kombineras med arbete inom CT.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad röntgensjuksköterska och vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter av arbete inom det interventionella fältet. Du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift. Arbete i jourlinje kan komma att ingå i schemat. Stor vikt kommer att läggas vid erfarenhet och personliga egenskaper. Dina arbetsuppgifter och den dagliga kontakten med människor ställer höga krav på att du är serviceinriktad, flexibel, stabil, strukturerad och har god samarbetsförmåga, dessutom behöver du vara noggrann och se positivt på arbetet och bidra till en god arbetsmiljö.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning där tillträde och omfattning sker enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Vi erbjuder konkurrenskraftiga löner och har ett av landets bästa kollektivavtal. Du får fri tillgång till träning på Friskhuset, där vi samlat allt från gym och gruppträning till personliga hälsoprogram och ett brett utbud av kurser inom friskvård och hälsa. Här finns även tillgång till sjukgymnast, kostrådgivning samt konditions- och styrketest, för att inte nämna ergonomiutbildning och massage.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Perifer interventionsavdelning Anna Sjöstrand 018-617 19 20    
Facklig kontakt nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och urval kommer att ske fortlöpande. Tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan sista ansökningsdag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.