Tillbaka

Vikarierande chef för klinisk farmaci

Referensnummer AS662/2020
Sista ansökan 2020-09-28
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde sjukhusadministrationen

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Ditt uppdrag


Du kommer att ha din arbetsplats på Akademiska sjukhuset och vara enhetschef för Klinisk farmaci. Du kommer vara närmsta chef för en grupp bestående av ca 35 kliniska farmaceuter, verksamma på Akademiska sjukhuset och lasarettet i Enköping. Som chef är ditt huvudsakliga ansvar att leda den dagliga verksamheten mot de uppsatta målen. Du har ett övergripande ansvar för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö för enheten.

Du ingår i ledningsgruppen för sjukhusapoteksfunktionen, Läkemedel och farmaci, på Akademiska sjukhuset. Du kommer vara underställd chefsapotekaren och tillsammans med ledningsgruppen tar du ett gemensamt ansvar för hela enheten.

Dina kvalifikationer


Krav på behörighet är att du är legitimerad apotekare eller receptarie med vidareutbildning till farmacie magister. Du ska ha genomgått (minst) grundläggande kurs inom klinisk farmaci samt ha erfarenhet av kliniskt farmaceutiskt arbete.

Du har erfarenhet av att vara chef alternativt av att leda en personalgrupp och har ett intresse för personalfrågor och bemanning. Du har hög initiativförmåga och förmåga att ha ett övergripande perspektiv. Du är kommunikativ och närvarande i ditt chefskap. Du är stabil och verkar genom delaktighet och förtroende för ett gott samarbetsklimat.

Vi erbjuder


Vikariat 12 månader med chans till förlängning då vi planerar en utökning av ledningsgruppen för klinisk farmaci. Tillsättning 2020-12-01 eller enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta chefsapotekare Hans Sjöberg 018-611 20 14 eller nuvarande chef för klinisk farmaci Emelia Samuelsson 018-617 20 20.

Fackliga företrädare
Josefin Jädernäs 073-867 04 92

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.