Tillbaka

Traineeprogram för sjuksköterskor – välkommen till neuro!

Referensnummer AS278/2020
Sista ansökan 2020-10-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Traineeprogram, utbildning och hospitering


Traineeprogrammet pågår i tre terminer och vänder sig till dig som är legitimerad sjuksköterska, som vill satsa både på din egen professionella utveckling och som aktivt vill delta i utvecklingen av vården. Traineeprogrammet är uppdelat på tre arbetsperioder och startar med en introduktionsutbildning. Vid ansökan till anställning i programmet önskar du tjänstgöring på tre av våra fyra enheter. Du stannar på varje enhet mellan 6–7 månader. Enheterna som ingår i traineeprogrammet är Strokeavdelning 85B, Neurokirurgiskvårdavdelning 85E, Neurologavdelning 85D och Neurointermediärvårdsavdelning 85H.

Under programmet är 20 % av arbetstiden (exklusive semesterperioden) avsatt för hospitering och kompetensutveckling med inriktning på att ge fördjupade färdigheter inom akutsjukvård och specifik omvårdnad inom neurosjukvård. Är du nyexaminerad sjuksköterska ingår du termin ett och två i Akademiskas kliniska utvecklings år, KUÅ. Där varvas olika föreläsningar med kliniska färdighetsträningar med syfte att få en bra och trygg start i ditt nya arbete.

Under termin tre läser alla kursen neurokirurgisk basutbildning som är förlagd tillsammans med andra sökande från verksamhetsområdet och regionen. I traineeprogrammet ingår hospitering på verksamhetsområdets avdelningar, mottagningar och operationsavdelning under så kallade hospiteringsveckor. Dessa ligger placerade under arbetsperioderna. Det finns även möjlighet till att erhålla dagar för valbar hospitering.

Dina kvalifikationer


Är du en nyfiken, vetgirig och driven leg. sjuksköterska? Gillar du att utmanas och lära dig mer? Då ser vi gärna att du blir en i gänget på Neuro. Vi öppnar dörren till en djupdykning i neurokirurgins och neurologins omväxlande värld! Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder


En tillsvidare anställning på 100 % inom verksamhetsområdet. Placering på tre av våra enheter utefter dina egna önskemål. Kompetensutveckling och hospitering med avsatt tid på 20 % av arbetstiden (med uppehåll under semesterperioden). Yrkesmässig handledning – gruppvis och med individuell mentor. Individuell lönesättning med möjlighet till ny löneförhandling vid traineeprogrammet slut och påbörjad anställning på någon av våra enheter där du tjänstgjort under programmet. Givetvis sker placeringen av fortsatt anställning i samrådan med dig och dina önskemål.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Programansvarig Cecilia Merendino, 070-352 50 71 cecilia.merendino@akademiska.se
Facklig kontaktperson för vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.
Vi intervjuar och anställer fortlöpande. Sista ansökningsdag är den 31/5

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.