Tillbaka

Hygiensjuksköterska

Referensnummer AS656/2020
Sista ansökan 2020-10-18
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

En av våra medarbetare har gått i pension och vi ska dessutom utöka med en tjänst. Nu söker vi alltså två hygiensjuksköterskor till vårt team. Missa inte chansen att söka världens bästa arbete. Ett omväxlande arbete där vi servar hela länet. Vi arbetar inom Akademiska sjukhuset, Lasarettet i Enköping, Nära vård och hälsa, vårdcentraler, åtta kommuner, folktandvården, privata vårdgivare och universitetet.

All vård och omsorg ska bedrivas med god hygienisk standard för att ge patienter/vårdtagare en god och säker vård. Inom Region Uppsala finns idag vårt vårdhygieniska team bestående av två hygienläkare och sju hygiensjuksköterskor (utökas till åtta stycken) med uppgiften att bedriva vårdhygieniskt arbete inom all vård och omsorg i hela Uppsala län. 

Ditt uppdrag


Det vårdhygieniska arbetet är ett långsiktigt preventivt systematiskt hygienarbete i syfte att förebygga vårdrelaterade infektioner. Arbetet är självständigt, utåtriktat, stimulerande och omväxlande. Din funktion är rådgivande vilket innebär samarbete med alla personalkategorier inom vård och omsorg, chefer på olika nivåer samt Medicinskt Ansvariga Sjuksköterskor (MAS) i länets kommuner.  En betydande del av arbetet består bland annat av:
  • utbildning/undervisning
  • att bevaka förekomsten av vårdrelaterade infektioner
  • att kartlägga och utreda infektionsutbrott o smittspridningar
  • att ge vårdgivaren råd, stöd och föreslå adekvata åtgärder.
  • i samarbete med vården/omsorgen genomföra kvalitetsgranskning
  • omvärldsspaning

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med klinisk erfarenhet. Meriterande är vana vid undervisning, erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete, pedagogisk kunskap, arbetsledning, samt att självständigt kunna planera och genomföra projekt. Arbetet innebär många kontakter utanför arbetsplatsen, vilket ställer krav på en fallenhet för att skapa och upprätthålla goda relationer. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, ha datavana och vara flexibel. Körkort krävs. Då vi är en liten arbetsgrupp kommer mycket stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. 

Vi erbjuder


Heltid tillsvidare, dagtid. Intervjuer och tillsättning sker löpande under ansökningstiden, skicka därför in din ansökan snarast. Provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef/Hygiensjuksköterska Ingrid Isaksson, tfn 018/6113906
Facklig kontaktperson Jamila Mohammad, tfn 018-6113675

Vill du jobba med oss?


Vi saknar dig, välkommen med din ansökan till oss på vårdhygien!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.