Tillbaka

Kontaktsjuksköterska till urologen

Referensnummer AS648/2020
Sista ansökan 2020-09-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde urologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård och forskning. Det ger dig möjligheten att vara med och utveckla vården för våra patienter. Verksamhetsområdet urologi utreder och behandlar patienter med sjukdomar i njurar, urinledare, blåsa, prostata, urinrör, penis och testiklar. Vi arbetar efter modellen Värdebaserad vård och sätter patienten i fokus.

Vår avdelning 50C bedriver förutom basal sjukvård även högspecialiserad vård för Uppsala läns invånare, patienter från vår sjukvårdsregion och i vissa fall från övriga Sverige och utlandet. Verksamheten är bred med både akut och planerad kirurgi. Vid urologmottagningen undersöks, utreds och behandlas patienter med olika urologiska besvär och sjukdomar i urinvägarna.

Ditt uppdrag


Vi har nu en ledig tjänst som kontaktsjuksköterska för cancerpatienter inom urologi. Som kontaktsjuksköterska har du det övergripande ansvaret för patienten och närstående under hela vårdkedjan.   

I uppdraget ingår bland annat att ha särskild tillgänglighet, att ge stöd vid normala krisreaktioner, att informera om kommande steg i utredning och behandling, att förmedla kontakter till andra yrkesgrupper och medverkan i multidisciplinära konferenser. Kontaktsjuksköterskan ska även finnas tillgänglig i samband med diagnosbesked, förmedla patientens vårdplan, samt informera och stödja patient och närstående under hela vårdtiden.  

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska motsvarande svensk legitimation. Erfarenhet av urologi är meriterande liksom erfarenhet av cancervård eller tidigare arbete som kontaktsjuksköterska.  

Din kompetens


Du sätter alltid patienten i fokus, tycker om att hjälpa andra, har en positiv grundsyn på livet och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Detta visar sig inte bara i din höga arbetsmoral utan också i ditt orädda och målmedvetna sätt. Hos oss är det ett stort flöde av patienter vilket innebär att du bör vara flexibel, kunna hålla många bollar i luften samtidigt och arbeta självständigt. Du är inte bara en skicklig sjuksköterska, utan också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Du bör också kunna hantera patienter och närstående i kris då de mottar svåra diagnosbesked samt att du bör besitta en stor empatisk förmåga. Har du detta kombinerat med nyfikenhet och noggrannhet kan du vara rätt för oss.

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsmiljö där det finns stor möjlighet att utvecklas som sjuksköterska! Hos oss får du personlig inskolning anpassad efter dina tidigare erfarenheter. Möjlighet till vidareutbildning finns. Vi erbjuder en tillsvidaretjänst med arbetstid dagtid, måndag till fredag. Huvudsaklig placering är på urologmottagningen. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Anna Bohman, 018-617 46 11
Biträdande avdelningschef Berit Långström-Benevides 018-611 71 03

Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00 00  

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.