Tillbaka

Sjuksköterska med intresse för akutsjukvård med inriktning infektion

Referensnummer AS78/2020
Sista ansökan 2020-10-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde infektionssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Infektionsavdelningen är en renodlad akutavdelning med 28 vårdplatser, varav 10 enkelrum för isolering. En spännande arbetsplats där vi vårdar patienter med svåra infektioner, smittsamma sjukdomar, tropikmedicinska sjukdomar och immunbristsjukdomar.

Vi erbjuder dig en spännande och lärorik miljö där vi arbetar tillsammans kring patienten och där du som sjuksköterska har en väldigt viktig roll. I vårt uppdrag ingår högspecialiserad vård, forskning, utveckling och utbildning och vi arbetar kontinuerligt med att tillvarata medarbetarnas kunskaper, kompetens och erfarenhet. Arbetsuppgifterna är varierande, lärorika och utmanande och du kommer ständigt att utvecklas i din roll.

Verksamhetsområde infektionssjukdomar står inför en spännande utvecklings- och expansiv fas där vi nu söker fler engagerade medarbetare som är redo att tänka nytt och har en vilja att påverka. Här vill vi satsa på utbildning av medarbetare och utveckling av verksamheten, allt i syfte att ge patienterna den senaste och bästa vården.

Arbetet innebär


Vårt mål är att möta förväntningarna om en individanpassad vård av högsta standard. Du kommer vara med och skapa något nytt och utveckla verksamheten, med stark förankring i värdebaserad vård och utveckling. Att vara sjuksköterska på infektionsavdelningen innebär att vara en viktig del i att tillsammans med andra professioner utveckla och forma avdelningen. Vi arbetar aktivt med patientsäkerhetsfrågor och ständiga förbättringar för att utveckla vården för våra patienter varför det är viktigt med ett nyfiket och lösningsorienterat förhållningssätt. Du har förmåga att se varje patients behov och få dem att känna sig trygga och omhändertagna.

Kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska, yrkeserfarenhet är meriterande men inte ett krav.
Vi söker dig som är initiativtagande och flexibel då arbetet på infektionsavdelningen kan vara väldigt varierande.

Du är lugn, stabil, välorganiserad, kan prioritera och agera på ett sätt som skapar förtroende.  Du skall vara drivande, initiativrik och flexibel.
Att vara ansvarstagande och kunna arbeta både i team och självständigt är egenskaper som krävs. Då arbetet består av personliga kontakter ska du ha god samarbetsförmåga, vara lyhörd, en god kommunikatör och på ett föredömligt sätt arbeta och verka för samarbetet i teamet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  

Vi erbjuder fyra veckors introduktion samt schemalagd utbildningstid kontinuerligt under året. Om du tror att arbetet här kan vara något för dig, tveka inte att komma förbi och hospitera hos oss, eller skicka in din ansökan direkt! På Infektionsavdelningen får du möjlighet att arbeta i en trygg grupp med mycket kunskaper, erfarenhet och god stämning.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning på heltid. Tjänstgöringsgraden kan diskuteras. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas. Tillträde enligt överrenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Karin Fischer Liddle, 018-617 08 89
Bitr. Avdelningschef Cecilia Tomsa 0767 22 50 46
Facklig representant 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar fortlöpande så tveka inte att skicka in din ansökan! Sista ansökningsdag 15/6. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.