Tillbaka

Sjuksköterska till ortopedens nytänkande traumaavdelning

Referensnummer AS583/2020
Sista ansökan 2020-12-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Är du redo för en avdelning med spännande utmaningar? Vill du ha ständig kompetensutveckling och utbildning på arbetstid? Är god sammanhållning och högt i tak viktigt för dig? Vill du ha roligt på jobbet? Då är det här rätt avdelning för dig. Att vara sjuksköterska på avdelning 70A är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. För oss är det viktigt med delaktiga medarbetare som värdesätter sin profession och den professionella vård vi bedriver.

Avdelning 70A är en ortopedisk och handkirurgisk avdelning. Avdelningen är högspecialiserad på akut traumaortopedi och handkirurgi. Vi tar emot patienter från hela landet med exempelvis bäcken- och hälfrakturer samt handskador. Vi bedriver pre- och postoperativ vård. Hos oss arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, kurator och apotekare i team. Vi har medicinska sekreterare med på den dagliga ronden som skriver alla rondanteckningar för att bespara läkare och sjuksköterska tid. Varje morgon har vi daglig styrning som innebär att alla personalkategorier samlas och går igenom patienterna och vad som planeras för dem under det kommande dygnet. Här jobbar några av landets skickligaste ortopedkirurger. Patienterna är i varierande åldrar från 16 år och uppåt. Vårdtiden hos oss är i snitt 4 dagar.

Introduktion och vidareutbildning:

  • Vi har en introduktion på 4 veckor där man går igenom ett gediget introduktionsprogram tillsammans med en sjuksköterska som har handledarutbildning. Under introduktionen kommer du regelbundet följas upp av vår utbildningssjuksköterska och huvudhandledare. Introduktionen kan förlängas vid behov.
  • Under ditt första år som nyutexaminerad sjuksköterska så har du möjlighet att gå kliniskt utvecklingsår (KUÅ) 20% på betald arbetstid.
  • Vi avsätter regelbundet tid för att man ska kunna fördjupa sig och utvecklas inom de olika ansvarsområdena som vi har på avdelningen.
  • Vi har regelbundna möten och utbildningar varje vecka på avdelningen.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska.

Din kompetens


Som person är du lugn och strukturerad med förmåga att prioritera och fatta snabba beslut. För att lyckas i tjänsten ska du kunna kombinera självständigt arbete med förmågan att samarbeta.

Vi erbjuder


En tillsvidareanställning på heltid som kan komma att föregås av högst 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Ellen Gessbo Tiusanen Tel. 018-6116502
Facklig representant Vårdförbundet 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar fortlöpande under ansökningstiden och tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdatum, så vänta inte med att skicka in din ansökan till oss.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.