Tillbaka

Nyutexaminerad sjuksköterska som vill ha en karriär på toppen!

Referensnummer AS577/2020
Sista ansökan 2020-08-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet och ditt uppdrag 


Vill du starta din karriär på toppen? Som sjuksköterska hos oss får du jobba med det viktigaste en människa har, sin hjärna. Den del som bestämmer över vår kropp och vilka vi är. Hjärnan är en gåta vi hela tiden lär oss mer om. Den styr allt vi gör, eller inte klarar av. Låter det spännande? Då har vi jobbet för dig på den Neurokirurgiska vårdavdelningen 85E!

Neurokirurgisk vårdavdelning 85E är en av sex högspecialiserade neurokirurgiska kliniker i Sverige och vi tar emot både planerade och akuta patienter dygnet runt. Patienterna som vi vårdar har blödningar i huvudet, tumörer i hjärnan och ryggen, skador på ryggraden, kärlmissbildningar och hydrocefalus.

Hos oss ansvarar du tillsammans med undersköterskor, läkare, fysioterapeuter och arbetsterapeuter för den pre- och postoperativa vården av patienter i nyrenoverade lokaler där 24 av 26 vårdplatser är enkelrum. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanande arbetsuppgifter. Hos oss blir du en del av ett härligt gäng med blandade åldrar, kön och erfarenheter. Vi stöttar varandra och hjälps åt. Du är aldrig ensam!

En avdelning med stora möjligheter till kompetensutveckling


När du börjar arbeta hos oss erbjuder vi en för dig anpassad inskolning tillsammans med erfaren kollega. Som nyutexaminerad sjuksköterska är det viktigt att få en trygg start i sitt arbetsliv. Detta kan vi ge dig! Vi har skapat förutsättningarna till att du ska bli kompetent, självständig och säker i din profession. Introduktionen består av både klinisk tjänstgöring och teoretiska utbildningstillfällen med vår utbildningssjuksköterska. Vi har flertalet seniora sjuksköterskor som stöttar i det dagliga arbetet och kommer vägleda dig genom att ge råd. Om önskemål finns utser vi tillsammans även en mentor. Vi har regelbundet schemalagda utbildningsdagar där vi i grupp fördjupar oss inom aktuella områden.

För dig som är ny i din roll som sjuksköterska erbjuder vi på Akademiska sjukhuset ett Kliniskt utvecklingsår där fokus ligger på de kliniska färdigheterna och professionen. Inom verksamhetsområdet satsar vi på våra medarbetares utveckling och har därför en intern terminsvis fördjupningskurs i neurokirurgi på sex heldagar. All personal på avdelningen erbjuds att gå. När du arbetat ett par år erbjuds du att gå fördjupningskurs i neurologi och neurokirurgi, 15 p på Uppsala Universitet. Det finns även möjlighet att ansöka om att gå ett internt fokusprogram inom neurosjukvård med möjlighet att fördjupa sig ytterligare inom omvårdnad och ledarskap.

Dina kvalifikationer


Är du nyutexaminerad sjuksköterska som tycker kirurgisk vård verkar spännande? Vill du arbeta på en arbetsplats med kunniga och erfarna kollegor? Tycker du om teamarbete? Om du känner att detta passar in på dig så kan du vara rätt person för oss!  Vi uppskattar även dig som är engagerad, nyfiken och positiv och därmed bidrar till en bra arbetsmiljö.

Vi erbjuder


Vi välkomnar dig som tillsvidareanställd. Tjänstgöringsgrad, lön och tillträde enligt överenskommelse. Du har stor möjlighet att styra över din arbetsvecka då vi tillämpar önskeschema. Personliga behov diskuteras vid schemaläggning. Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden så tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sök redan idag!

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


För att få ytterligare information är du varmt välkommen att kontakta Avdelningschef Josefine Norén 018-6170865. 

Facklig kontaktperson för vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00.

Kanske vill du följa en eventuell framtida kollega under ett arbetspass för att få veta mer om avdelningen? Självklart går det bra!

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.