Tillbaka

Biomedicinsk analytiker

Referensnummer AS555/2020
Sista ansökan 2020-08-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Klinisk patologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Vill du bli vår nästa medarbetare inom sektionen för Klinisk patologi?

Akademiska laboratoriet söker dig som vill arbeta vid Klinisk patologi med placering inom processen för hematopatologen. Sektionen består i huvudsak av tre delar: Klinisk patologisk diagnostik, Klinisk cytologisk diagnostik samt Kliniska obduktioner och bårhusverksamhet. Vi ombesörjer undersökning av cell- och vävnadsprover, inte bara från Akademiska sjukhuset och Region Uppsala utan också från sjukhus i regionen.

Vi finns i ett eget hus som en del av Rudbecklaboratoriet och ingår organisatoriskt i Akademiska laboratoriet. För närvarande arbetar cirka 140 personer inom sektionen varav ungefär hälften är biomedicinska analytiker (BMA). Arbetet bedrivs i ett nära samarbete mellan BMA, patologer (läkare), molekylärbiologer, undersköterskor och andra yrkesgrupper. Klinisk patologi står inför en intensiv utveckling inom bland annat helsekvensering av genom samt digitalisering.

Ditt uppdrag


I arbetet inom Klinisk patologi ingår omhändertagande av såväl formalinfixerade som ofixerade histologiska- samt cytologiska prover. Eftersom laboratoriet består av ett flertal olika processer utförs även undersökningar på blod, benmärg, cerebrospinalvätska, lymfkörtlar och annan lymfoid vävnad.

Inom hematopatologin används flödescytometri som en viktig och nödvändig analys för diagnostik och uppföljning av leukemier och maligna lymfom. Tekniken är under ständig utveckling, liksom antikroppspaneler och hur vi utvärderar analyserna. Den höga utvecklingstakten innebär att flexibilitet och nyfikenhet att lära nytt är viktiga egenskaper hos våra medarbetare. Arbetet kan ge möjlighet att utveckla hög specialkompetens inom det hematopatologiska området. Vi snittar och färgar även de histopatologiska preparat som följer parallellt med proverna för flödescytometri.

En biomedicinsk analytiker screenar preparaten som tillsammans med resultatet från flödescytometri, lämnas ut till läkare. Vidare biobankas proverna inför eventuella molekylärbiologiska analyser och provsamling. Vi assisterar även vid benmärgsprovtagningar som utförs på sjukhuset. Och självklart arbetar vi kontinuerligt med kvalitetssäkring. Vi är idag ca 10 personer som arbetar på laboratoriet med hematopatologi. Vi vill att du arbetar med oss framför allt för att möjliggöra och säkerställa ett bra diagnostiskt arbete men också för att delta i en arbetsgrupp där vi fokuserat på att tycka om det vi arbetar med. Arbetsuppgifterna kräver stor noggrannhet och god datorvana.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är biomedicinsk analytiker alternativt annan högskoleutbildning med biomedicinsk inriktning. Tidigare praktiska erfarenheter och teoretiska kunskaper av flödescytometri är meriterande, liksom även histologiska färdigheter i snittning och färgning samt ett tekniskt kunnande av komplex instrumentering.

Arbetet ställer stora krav på noggrannhet, initiativkraft och självständighet. Du kommer att vara del av en struktur som bygger på flera processer med många inblandade vilket ställer höga krav på förmåga till samarbete och flexibilitet. Arbetet förutsätter att du har goda kunskaper i skriftlig samt muntlig kommunikation på svenska. Stor vikt kommer att läggas vid erfarenhet och personliga egenskaper. Du delar Akademiska Sjukhusets kärnvärde; Att vi bemöter människor med engagemang, respekt och personligt intresse.

Vi erbjuder


En tillsvidareanställning på heltid, provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiderna är förlagda vardagar, dagtid. Anställningsintervjuer och tillsättning av tjänsterna kan komma att utföras löpande under ansökningstiden.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef: Mariam Sliwa 018-617 15 94
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.