Tillbaka

Sjuksköterska till smärtcentrum

Referensnummer AS543/2020
Sista ansökan 2020-08-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Smärtcentrum bildar tillsammans med rehabiliteringsmedicin ett av Akademiska sjukhusets verksamhetsområden.
Vi är ett av nordens största samlade smärtcentrum med en bred verksamhet och flertal smärtrehabiliteringsteam. I vårt verksamhetsområde pågår en satsning utifrån ett politiskt beslut att stärka rehabilitering samt att arbeta med Region Uppsalas huvudmål: att genomföra ”Effektiv och nära vård 2030” i samverkan med Nära vård och hälsa; att vården kommer närmare patienterna

Vi söker nu en kollega som vill komma till våra nyinflyttade lokaler på Genetikvägen 4 och arbeta i våra rehabiliteringsteam. Som sjuksköterska är du en självklar teammedlem där övriga professioner är läkare, psykologer, arbetsterapeut, fysioterapeuter, undersköterskor och medicinsk sekreterare. Här blir du en del av ett erfaret team där du erbjuds en individuell handledning och får fortlöpande fördjupad undervisning om specialområdet smärta.

Ditt uppdrag


Att vara sjuksköterska inom smärtrehabilitering innebär att du får möta många komplexa patienter från hela landet. Patientkontakten sker både i grupp och individuellt och du blir en viktig del i planeringen av patientens rehabilitering. Som sjuksköterska kommer du hålla i undervisningar både i grupp och individuellt samt utföra terapeutiskt arbete. Vi arbetar utifrån en helhetssyn på våra patienter och psykologiskt/psykiatriskt perspektiv är en del av vårt arbete. Vi har ett genomgående beteendeinriktat, kognitivt förhållningssätt och vi arbetar aktivt med utvecklingsarbetet på avdelningen. Då vi är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård och forskning får du också möjligheten att vara med och utveckla vården för våra patienter.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet av sjuksköterskeyrket. Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av psykiatri/beroende/onkologi eller likande. Har du även en vidareutbildning inom KBT steg 1 och smärtrehabilitering/smärta ser vi det som ett stort plus. Arbetet innebär även en del administrativa arbetsuppgifter så du bör ha god organisationsförmåga och gilla ordning och reda.

Din kompetens


Som sjuksköterska blir du en viktig del av patienternas rehabiliteringsprocess och du sätter alltid patientens bästa i fokus. Du är ansvarstagande i ditt arbete och tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer på ett strukturerat och organiserat sätt. Vidare är du flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Slutligen är du en positiv kollega som vill bidra till en god arbetsmiljö.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning på heltid. Arbetstiden är förlagd vardagar dagtid och enstaka kvällspass.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Lotta Meuller Danielsson tfn 018-611 29 47, mobil 070-479 36 26
ann-charlotte.meuller.danielsson@akademiska.se

Facklig kontaktperson, Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.