Tillbaka

Barn- och ungdomspsykolog

Referensnummer AS542/2020
Sista ansökan 2020-08-17
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Till Barnspecialistmottagningarna i länet söker vi en psykolog för ett långtidsvikariat med möjlighet till förlängningVår verksamhet


Barns vård och hälsa har idag ett uppdrag att behandla lättare till medelsvår psykisk ohälsa på första linjens nivå hos barn och unga (6-18 år). Barnspecialistmottagningarna ingår i sektionen för Barns Vård och Hälsa inom Akademiska Barnsjukhuset i Uppsala. Barnspecialistmottagningarna i länet finns lokaliserade i Uppsala, Knivsta, Tierp, Östhammar, Enköping och mindre samtalsmottagningar i Heby och Skutskär.

Ditt uppdrag


Du ingår i en grupp barn- och ungdomspsykologer med uppdrag att arbeta med behandling av lindrig till medelsvår psykisk ohälsa, bland annat ångest, depression, psykosomatik och beteendeproblem. Vi har vår bas i Uppsala men bemannar hela länet. Behandling sker individuellt och i grupp med barn och ungdomar och deras föräldrar. I arbetsuppgifterna kan också samverkan med vårdgrannar och konsultation till andra yrkesgrupper komma att ingå. Patientarbetet är självständigt och ger utrymme till att själv organisera och planera arbetet. Arbetsgruppen har regelbunden extern handledning och veckovisa möten där det finns möjlighet till professionellt utbyte och hantering av verksamhetsfrågor.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad psykolog och har god erfarenhet av psykologisk behandling. Det är meriterande om du har arbetat med barn och unga. Du bör ha bra förmåga att kommunicera och samarbeta då arbetet innebär kontakt med olika personer och professioner. Det är också viktigt att du kan etablera goda relationer med våra patienter och deras anhöriga. Vi lägger stort vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Visstidsanställning med tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Monica Mäki Karlstrand 018-611 28 61
Gruppchef Barn- o ungdomspsykologer Pernilla Lennernäs mail:anna.pernilla.lennernas@akademiska.se

SACO/ Psykologförbundet Marianne Smette Ezra 018-611 89 50

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att utföras fortlöpande under rekryteringsperioden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.