Tillbaka

Receptarie till vårdnära tjänst på Akademiska sjukhuset

Referensnummer AS541/2020
Sista ansökan 2020-08-16
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde sjukhusadministrationen

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Sedan den 1 februari 2019 driver Akademiska sjukhuset delar av sjukhusapoteksfunktionen i egen regi under namnet Läkemedel och farmaci. Inom enheterna Läkemedelsförsörjning och Klinisk farmaci arbetar ett 20-tal receptarier med uppgifter som att beställa läkemedel, sköta läkemedelsförråd, iordningställa läkemedel samt vara ett kompetensstöd för vårdpersonal och patienter i läkemedelshanteringsfrågor.

Verksamheten utökas och vi behöver en ny medarbetare i vår grupp!

Dina arbetsuppgifter


Du kommer att vara anställd på Läkemedel och farmaci och ha din arbetsplats på Akademiska sjukhuset. Beroende på din kompetens, erfarenhet och önskemål kommer du antingen att ingå i ett arbetslag bestående av farmaceuter, apotekstekniker och assistenter där varje arbetslag ansvarar för att förse ett antal avdelningar på sjukhuset med basförråd av läkemedel och infusionsvätskor (Läkemedelsservice) – eller arbeta som klinisk receptarie på vårdavdelning, där du främst samarbetar med den kliniska apotekaren och avdelningens personal.

Din kompetens


Vi söker dig som är legitimerad receptarie (alternativt farmacie kandidat eller farmacie magister) Erfarenhet av vårdnära arbete, beredningskompetens samt erfarenhet från sjukhus- eller dosapotek är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Du bör vara idérik och ha patientens bästa i fokus.

Anställningsform


Anställningsform och varaktighet: Omfattning: 100 %, tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Tillsättning snarast möjligt enligt överenskommelse. 

Frågor och ansökan


Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Emelia Samuelsson, chef för Klinisk farmaci 018-617 20 20 alternativt Karin Bäckman, chef för Läkemedelsförsörjningen, 0772-149102, på Akademiska sjukhuset.

Facklig företrädare
Josefin Jädernäs region.uppsala@sverigesfarmaceuter.se 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.