Tillbaka

Vi söker en sjuksköterska till vår arbetsgrupp på kirurgmottagningen

Referensnummer AS537/2020
Sista ansökan 2020-08-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde kirurgi består av tre kirurgiska vårdavdelningar, en kirurgisk utvecklingsavdelning samt kirurgmottagningen. Kirurgmottagning besöks årligen av cirka    15 000 patienter. Här finns specialistmottagning för endokrinkirurgi, övre- och nedre bukkirurgi, kortvårdskirurgi samt en endoskopisk verksamhet med cirka 5 500 undersökningar årligen omfattande gastroskopi, koloskopi och endoskopiskt ultraljud. På mottagningen jobbar undersköterskor, sjuksköterskor, kontaktsjuksköterskor, stomi- och tarmterapeut samt medicinska sekreterare. Patienter remitteras till mottagningen från hela regionen men även slutenvårdspatienter från egen och andra kliniker på Akademiska sjukhuset undersöks och behandlas på mottagningen.

Om oss


Vi är ett glatt gäng som värdesätter god samarbetsförmåga, flexibilitet och trevligt bemötande och som ständigt jobbar med att utveckla verksamheten. Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med intresse och/eller erfarenhet av kirurgisk vård och som tycker att detta verksamhetsområde låter lockande att få utvecklas inom.

Ditt uppdrag


I din roll som sjuksköterska på mottagningen arbetar du i team med andra yrkeskategorier men även självständigt. Arbetet är både praktiskt patientnära som att assistera vid olika undersökningar men även telefonrådgivning, tidsbokning samt administrativa uppgifter.

Dina kvalifikationer 


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi ser det som meriterande om du har arbetat ett par år inom yrket och då gärna inom kirurgisk verksamhet.

Din kompetens


Egenskaper vi ser som viktiga är att du är nyfiken, intresserad av att utveckla dig, tar till dig nya kunskaper, har förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Arbetstempot varierar och kan ofta vara högt. Du har ett gott bemötande både gentemot patienter och kollegor. Att du sätter patienten i centrum ser vi som en självklarhet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning, tillträde snarast efter överenskommelse. Arbetstiden är förlagd till vardagar måndag-fredag.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Charlotta Marquardt, tel. 018-611 45 42                                            
Gruppchef Ann-Cristine Gedeborg, tel. 018-611 94 23
Facklig företrädare för Vårdförbundet, Vårdförbundet vx 0771-420420

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuerna kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.