Tillbaka

Affektiv avdelning 3A söker leg.sjuksköterska natt

Referensnummer AS462/2020
Sista ansökan 2020-08-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Psykiatriavdelning 3A är en heldygnsvårdavdelning med 13 vårdplatser för utredning, diagnosticering och behandling av patienter med affektiva sjukdomar, främst bipolär sjukdom och ätstörningsproblematik. Vi är i Region Uppland den enda psykiatriska heldygnsvårdavdelningen som har ett behandlingsprogram för patienter med ätstörningsproblematik. Fyra vårdplatser är knutna till denna behandling och vi för ett nära samarbete med öppenvården både inför inskrivning samt vid utskrivning.
Då samsjukligheten är hög inom både bipolär sjukdom och ätstörningsproblematik så är det betydelsefullt att du som sjuksköterska följer somatiska komplikationer med den psykiatriska sjukdomen. Vilket gör att somatiskt- och psykiatriskt omvårdnadsarbete bedrivs parallellt med våra inneliggande patienter.

Ditt uppdrag


  • Du är arbetsledare i det nattliga arbetet på avdelningen och ansvarar för omvårdnadsarbetet i ett nära arbete med skötare och tjänstgörande jourläkare. Du genomför behandling och har omvårdnadssamtal med patienter.
  • Andra arbetsuppgifter är att utföra ordinerade medicintekniska uppgifter, administrera läkemedel i olika form, provtagningar samt arbeta med omvårdnadsplaner.
  • Du medverkar i kvalitetsarbete inom ditt kompetensområde och deltar i övriga forsknings- och utvecklingsarbeten. Vid intresse initiera och bedriva temagrupper med patienter.
  • Du är med och utvecklar den somatiska- och psykiatriska omvårdnaden på avdelningen tillsammans med dina kollegor.Dina kvalifikationer


Vi söker dig legitimerad sjuksköterska som tar ansvar för dina uppgifter och ser till att driva arbetet framåt. Kan leda och fördela arbetet. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet med patienten i fokus. Du är en person som samarbetar bra med övriga teammedlemmar samt patienter. Har en tydlig kommunikation och ser sakers långsiktiga betydelse.

Du som kanske tvekar att söka tjänsten för att det är en psykiatrisk vårdavdelning, kontakta då Patrik eller Nahid och boka ett besök på avdelningen. Vi träffar dig gärna och berättar mer om vår avdelning och om sjuksköterskans viktiga jobb inom psykiatrin och i synnerhet på avdelning 3A. Vi ser mycket till den personliga lämpligheten, och till ett nyfiket och öppet sinne.

Vi erbjuder


Nattjänstgöring, tillsvidareanställning på heltid enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Det finns även möjlighet att gå ex. MI utbildning, DBT-inriktad omvårdnad samt handledning på avdelningen. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Patrik Molarin 018-6112418
Biträdande avdelningschef Nahid Asplund 018-6112128
Facklig kontaktperson - Vårdförbundet nås via växel 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Anställning kan ske innan ansökningstidens utgång, så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.