Tillbaka

Controller

Referensnummer AS532/2020
Sista ansökan 2020-08-14
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde sjukhusadministrationen

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Avdelningen för ekonomi och marknad består idag av 30 medarbetare som arbetar som stöd mot sjukhusets olika verksamhetsområden. Rollen som controller innebär en varierad vardag där du ansvarar för forskningsmedel för några av sjukhusets drygt 20 verksamhetsområden. Det innebär arbete med;

  • budget
  • bokslut
  • uppföljning
  • rapportering till forsknings- och utbildningsråden inom dina verksamhetsområden
  • kontakter med forskare inom dina verksamhetsområden
  • löpande redovisning
  • hantering av fakturor

En viktig del av din uppgift blir kommunikation. Du kommer att möta många olika forum och yrkesgrupper, t ex läkare/forskare, verksamhetsområdenas olika forsknings- och utbildningsråd, verksamhetscontrollers, agera beställare gentemot landstingets shared service center, ha kontakter med Uppsala universitet och andra instanser nationellt. Genom samtliga dina uppgifter går som en röd tråd, att aktivt arbeta för att utveckla väl fungerande arbetsformer, rutiner och flöden mellan de olika berörda intressenterna, både inom och utom sjukhuset. Du kommer rapportera direkt till chefscontroller. 

Dina kvalifikationer


- Vi vänder oss till dig som har en relevant ekonomisk universitets- eller högskoleutbildning, alternativt har motsvarande kunskap genom lång yrkeserfarenhet. Ett annat alternativ kan vara att du är certifierad redovisningsekonom.

- Du har minst tre års erfarenhet av ekonomiadministration.

- Du har mycket goda kunskaper i Excel.

- Din svenska är mycket god i tal och skrift liksom din engelska är god. 

Till din person är du kommunikativ, du delar gärna med dig av ditt kunnande och är lyhörd för andra. Du har en god pedagogisk förmåga och kan åskådliggöra ekonomiska frågor även för den som inte har samma kunskapsnivå som du. Du tycker om att hitta förbättringsmöjligheter och är en person som vill och kan vara flexibel i mötet med människan men strukturerad och ordningsam när det handlar om siffror, möten, styrning och målsättningar. 

Vi erbjuder


Tjänsten är heltid, tillträde enl. överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Ev frågor besvaras av Marie Ekman 018-611 13 32
Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan senast 14 augusti. 


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.