Tillbaka

ST-läkare, medicinsk gastroenterologi och hepatologi

Referensnummer AS492/2020
Sista ansökan 2020-08-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Specialmedicin, hud och reumatologi är ett verksamhetsområde med samlad kompetens och högspecialiserad vård inom områdena endokrinologi-diabetes, njurmedicin, gastroenterologi, hud- och könssjukdomar samt reumatologi. Hos oss arbetar ca 350 medarbetare och vi bedriver vård i form av slutenvård, dagsjukvård, dagvård, mottagningsverksamhet och dialys.

Sektionen för gastroenterologi och hepatologi bedriver specialiserad och högspecialiserad vård för patienter i mag-tarmkanal, lever och gallvägar. Med patienter från närområdet, regionen och även nationellt spänner vårt ansvarsområde över hela fältet gastrologiska och hepatologiska sjukdomar liksom omfattande endoskopisk verksamhet. En stor konsultverksamhet bedrivs över hela sjukhuset liksom telefonkonsultationer med primärvården och övriga regionen. Som universitetssjukhus deltar vi aktivt i utbildning för särskilt studenter men även för övriga personalgrupper. Vi är ämnesrepresenterade med en professor i gastroenterologi, en adjungerad professor, tre docenter och disputerade överläkare vilket gör att det finns en bra bas för fortsatt forskningsstöd. Specialiteten är i synnerhet inriktad mot hepatologi, inflammatoriska tarmsjukdomar, endoskopi och motilitetsstörningar. Vi söker nu en ny ST-läkare till sektionen.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad läkare och som vill vidareutveckla dig inom gastroenterologi och hepatologi. Du har goda medicinska kunskaper och ett genuint intresse för sektionens kunskapsområde och patientgrupper. Aktiv forskning eller intresse för forsknings- och utvecklingsarbete är meriterande. Du har intresse för och vill aktivt delta i undervisning av läkarstudenter och övrig personal.

Din kompetens


Vi söker dig som är ansvarstagande, har arbetsvilja och god förmåga till kommunikation. För att lyckas som ST-läkare på sektionen behöver du ha förmåga till och intresse av teamarbete. Du är också intresserad av forskning och utveckling. Vår specialitet är krävande och vi förutsätter att du är stresstålig. Vid tillsättningen fäster vi stor vikt vid personliga egenskaper samt visad god samarbetsförmåga med alla personalgrupper.

Vi erbjuder


En tillsvidareanställning på heltid, provanställning kan komma att tillämpas. Jour- och beredskapsarbete ingår i tjänsten. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Maria Lidén, verksamhetschef Specialmedicin, hud och reumatologi, 018 – 611 43 38
Fredrik Rorsman, sektionschef Gastroenterologi och hepatologi, 018 – 611 58 38
Facklig representant nås via växeln 018 – 611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga dokument som styrker dina erfarenheter. 

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.