Tillbaka

Vikarierande kurator till kvinnokliniken

Referensnummer AS485/2020
Sista ansökan 2020-07-10
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Inom verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum arbetar 35 kuratorer inom den somatiska vården, både i slutenvård och i öppenvård. Du kommer att ha din grundplacering vid verksamhetsområdet rehabilitering och smärtcentrum och din kliniska placering inom avdelningen medicinsk och onkologisk rehabilitering. Att vara kurator på Akademiska sjukhuset är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Du kan räkna med ett varierande arbete med utmanande arbetsuppgifter. Introduktionen kommer att anpassas efter dina behov och en individuell kompetensplan görs årligen med närmaste chef. Kunskapsutveckling sker även genom nätverksmöten och tvärprofessionella möten.

Ditt uppdrag


Du kommer att ha din placering inom kvinnosjukvården och främst på Reproduktionscentrum (RPC) samt Familjeplaneringsmottagningen (FPM). Arbete inom övriga kvinnosjukvården kan också bli aktuellt och då inom BB, förlossningen och/eller gyn-sektionen. På RPC arbetar flertalet olika professioner med assisterad befruktning. Där utförs komplexa utredningar och avancerade behandlingar av ofrivillig barnlöshet hos både män och kvinnor. Som kurator är du en del i donationsteamet och utreder par och ensamstående som önskar donation för att bli gravida. Kurator är också en del i utredningen som görs av ägg- och spermiedonatorer. Som kurator på RPC träffar du också patienter som är i behov av stödsamtal. På FPM träffar du patienter som önskar stödsamtal före och/eller efter abort. Arbetet innebär nära kontakt mellan patient och personal vilket ställer stora krav på gott bemötande, flexibilitet och en väl utvecklad samarbetsförmåga.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter är:
- Psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete
- Stödjande och bearbetande samtal med patienter/par
- Samordna kontakter med myndigheter och andra vårdgivare
- Deltagande i utvecklingsarbete

Dina kvalifikationer


Vi söker dig med socionomexamen. Har du tidigare arbetat som kurator inom hälso- och sjukvård är detta meriterande, likaså om du har fortbildning inom området sexologi och/eller att möta personer i kris/sorg.

Din kompetens


Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, god samarbets- och organisationsförmåga samt intresse för utvecklingsarbete. Som person är du trygg, stabil, tolerant och öppen. Du har god självkännedom, är stresstålig och tycker om att arbeta i team. I ditt arbete är du lösningsfokuserad och har nära till reflektion.

Vi erbjuder


En av våra kuratorer kommer att gå på föräldraledighet. Vi erbjuder ett vikariat på 100%, med tillträde 2020-09-07 fram till 2021-09-30. Du får fri tillgång till träning på Friskhuset, där allt från gym och gruppträning till personliga hälsoprogram finns samlat. Du erbjuds även ett brett utbud av kurser inom friskvård och hälsa. På Friskhuset finns det tillgång till fysioterapeut/sjukgymnast, kostrådgivning samt konditions- och styrketest. Friskuset erbjuder även kontakt med ergonom. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Nicola Ingvast 018- 611 43 73
Gruppchef Cecilia Slotte 018- 617 08 53
Facklig företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan! 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.