Tillbaka

ST-läkare inom klinisk kemi

Referensnummer AS477/2020
Sista ansökan 2020-08-09
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt. Vill du ha en arbetsdag där du bidrar till människors hälsa och till och med kan rädda liv genom snabba och kvalitetssäkra provsvar? Vi söker en legitimerad läkare som önskar bli specialistläkare till Akademiska sjukhusets största laboratorium, Klinisk kemi och farmakologi och vi hoppas att du är en av våra framtida kollegor!

Vår verksamhet


Klinisk kemi och farmakologi (KKF) är en del av Akademiska laboratoriet. Vi är en expansiv, spännande och högspecialiserad verksamhet som utför diagnostik dygnet runt och tillhandahåller vägledning inom områdena kemi och farmakologi. Vi ger även stöd för patientnära analysverksamhet inom sluten- och öppen vård samt bidrar till forskning och utbildning. Inom KKF arbetar idag ca 140 medarbetare. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO 15189.

Inom KKF finns idag fem avdelningar, som i sin tur är uppdelat i en rad processer, så som bland annat biokemi, koagulation, hematologi, kromatografi, cell- och molekylär, patientverksamhet och patientnära analyser. KKF har även ett laboratorium på lasarett i Enköping.

Ditt uppdrag


Som ST-läkare deltar du inom den diagnostiska/analytiska verksamheten under handledning av specialistläkare. Du deltar i den jour/konsultläkarverksamhet som bedrivs dagtid. I tjänstgöringen ingår även att delta i undervisning av medicinkandidater, biomedicinska analytiker och andra universitetsutbildningar. Du medverkar i forsknings- och utvecklingsarbeten samt  regionala och nationella utbildningsnätverk. Du kommer att beredas möjlighet att gå de lokala och nationella kurser som krävs för att uppnå specialistkompetens i klinisk kemi.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är en legitimerad läkare gärna med intresse för laboratoriemedicin, biokemi, statistik och IT. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt goda datorkunskaper.

Som person är du noggrann och strukturerad samt har ett trevligt bemötande och god samarbetsförmåga med förmåga att arbeta i projekt med andra yrkeskategorier på ett sjukhuslaboratorium. Du har en positiv attityd och ett flexibelt förhållningssätt till förändringar. Att ta egna initiativ och vara nytänkande är en naturlig del av din personlighet, likaväl som en tydlig kommunikation och en förmåga att fatta egna beslut.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, så stämmer det här in på dig så kan Akademiska sjukhuset vara den framtida arbetsplatsen för dig! 

Din kompetens


För att du ska få bästa möjliga start som vår nya kollega kommer du att få en genomarbetad introduktion där du får "praktisera" i våra olika processer - för att lära känna såväl organisation som arbetskamrater. Du kommer också ha ett gott stöd i dina kollegor för att komma in i verksamheten på ett bra sätt.

Vi erbjuder


Din arbetsplats kommer att vara på Akademiska sjukhuset. Tjänsten är heltid och tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse. Sex månaders provanställning tillämpas. Anställningsintervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att utföras löpande under ansökningstiden. Din ansökan vill vi ha senast den 9 augusti 2020.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Christina Andersson, 018- 611 13 29, christina.b.andersson@akademiska.se
Medicinskt ledningsansvarig läkare Torbjörn Åkerfeldt, 018-611 42 72, torbjorn.akerfeldt@akademiska.se

Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Din ansökan vill vi ha senast den 9 augusti 2020.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.