Tillbaka

Biträdande avdelningschef till barnintensiven (BIVA)

Referensnummer AS469/2020
Sista ansökan 2020-08-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Barnintensivvårdsavdelningen, BIVA, bedriver högspecialiserad intensivvård för barn inom kirurgi, medicin, neurologi, trauma och infektioner. Vi vårdar även barn i behov av intermediärvård. Arbetssättet är teambaserat och stor vikt läggs på att arbeta person- och familjecentrerat. Avdelningen kommer inom en snar framtid att flytta till nya lokaler med fler vårdplatser. Inom personalgruppen finns ett stort engagemang och mycket kunskap.

Ditt uppdrag


Du kommer att arbeta 50% i din roll som biträdande avdelningschef, resterande 50 % kommer att fördelas mellan en koordinatorroll samt kliniskt arbete. Du är direkt underställd sektionschefen inom omvårdnad och kommer att arbeta i team med ytterligare en biträdande avdelningschef samt avdelningschef för BIVA. Du har eget personalansvar där det ingår att hålla årliga medarbetar- och lönesamtal. I ditt ansvar ingår att planera, organisera och leda det dagliga avdelningsarbetet genom olika ansvarsområden, projekt och möten. Du följer upp och utvecklar rutiner, kvalitetsarbete och patientsäkerhet. Du har stort engagemang för en god och hållbar arbetsmiljö som du visar genom att vara närvarande och lyhörd.

Dina kvalifikationer


Du är utbildad intensivvårdssjuksköterska med några års yrkeserfarenhet och har intresse för ledarskap och intensivvård. Arbetet kräver att du har ett gott bemötande, inspirerar till delaktighet, är drivande och empatisk samt kan arbeta i ett växlande arbetstempo. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi kan erbjuda dig ett tidsbegränsat förordnande som biträdande avdelningschef på tre år, med en tillsvidare anställning inom din profession. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Biträdande avdelningschef: Annika Almerud 018-617 22 63
Avdelningschef: Ulrika Persson 018-611 48 54
Sektionschef: Pia Stöllman 018-611 40 24
Fackliga representanter nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Rekrytering sker fortlöpande under ansökningstiden, så vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.