Tillbaka

Vikarierande underläkare till kärlkirurgi

Referensnummer AS467/2020
Sista ansökan 2020-07-19
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Specialiteten kärlkirurgi omfattar kunskaper och färdigheter i handläggning av sjukdomar och skador som engagerar kroppens samtliga blodkärl utanför hjärta och hjärna och som behandlas med kirurgiska metoder. Specialiteten omfattar både vuxna och barn. Det är centralt att läkaren har färdigheter i öppen- och endovaskulär operationsteknik. Specialiteten kärlkirurgi utgör en egen basspecialitet, med gemensam kunskapsbas med specialiteterna kirurgi, urologi och plastikkirurgi.

Den kärlkirurgiska sektionen på Akademiska Sjukhuset är organiserad inom Verksamhetsområde kirurgi, och har ett såväl regionalt som nationellt- och internationellt ansvar för högspecialiserad kärlkirurgi. Kärlkirurgen på Akademiska Sjukhuset är en dynamisk och stimulerande arbetsplats med en verksamhet som ständigt utvecklas. 

Ditt uppdrag


Som underläkare hos oss kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av att sköta den kärlkirurgiska avdelningen. Du kommer även få möjlighet att delta i den kärlkirurgiska jouren med backup samt assistera på operation. 

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som har läkarexamen som vill meriterade dig kliniskt. I ditt arbete sätter du alltid patienten i fokus. Du har god förmåga att kommunicera och samarbeta med dina kollegor. Som person är du ödmjuk, ansvarstagande, nyfiken och noggrann.

Vi erbjuder


6-12 månaders underläkarvikariat med start 24/8 eller enl ök. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Sektionschef professor Anders Wanhainen, 018-611 46 23
Facklig kontakt nås via växel 018- 611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. urval och intervjuer kan komma att ske löpande under annonseringstiden så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.