Tillbaka

Specialistläkare psykiatri, affektiva sjukdomar

Referensnummer AS461/2020
Sista ansökan 2020-08-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


På Akademiska sjukhuset är psykiatrin organiserad i sektioner varav sektionen affektiva sjukdomar är en av dessa. På vår sektion finns både heldygnsvård samt flera öppenvårdsmottagningar som tillsammans ansvarar för specialiserad psykiatrisk vård för vuxna personer i Uppsala län. På sektionen arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare, psykologer och kuratorer oftast i team kring patienterna. Forskning, undervisning och evidensbaserat arbetssätt är integrerat i all vår verksamhet. För att vi ska kunna fortsätta driva en modern psykiatrisk vård med hög kvalité arbetar vi aktivt med handledning, konsultation, utbildning, utredning samt behandling genom evidensbaserade metoder liksom uppföljning och utvärdering. Kontinuerlig utveckling av verksamheten är hos oss en självklarhet och vi har tillgång till egen FoUU-grupp inom sektionen.

Den mesta verksamheten bedrivs i moderna lokaler i Psykiatrins hus på Akademiska sjukhuset med kort gångavstånd till Uppsala Resecentrum. Universitetskollegor finns i samma lokaler vilket öppnar många möjligheter till nära samarbete och deltagande i undervisning eller forsknings- och utvecklingsprojekt.

Tillsammans skapar vi en stimulerande och utvecklande arbetsplats där frihet under ansvar är en självklar del. Som specialistläkare inom affektiva sjukdomar kommer du att arbeta främst med specialiserad psykiatrisk öppenvård men även ha ett nära samarbete med slutenvårdsavdelningarna. Du får möjlighet att utvecklas personligt och professionellt genom stimulerande möten med patienter men också med kollegor från psykiatrin och universitetet.

Ditt uppdrag


Vi söker engagerade och drivna specialistkollegor med intresse för affektiva sjukdomar och öppenvård. Dina arbetsdagar kommer att bestå av sedvanligt specialistläkararbete på en affektiv mottagning med patientbesök och nära samarbete med kollegor och andra professioner i teamet. Handledning och undervisning ingår i uppdraget. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår med möjlighet till bakjoursutbildning genom dubbel tjänstgöring med erfaren specialistkollega.

Dina kvalifikationer


Du ska vara legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri. Erfarenhet av undervisning och forskning är meriterande. Du har lätt att samarbeta med andra och är trygg i din professionella roll. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Tjänsten är en tillsvidareanställning och tillträde sker enligt överenskommelse. Tjänstgöringsgraden är 100% men individuella önskemål kan diskuteras. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten men omfattning och förläggning kan diskuteras. Som anställd hos oss erbjuder vi en personlig utvecklings- och kompetensplan. Har du ett intresse för undervisning eller forskning finns goda möjligheter att utveckla det vidare. Regelbunden fortbildning ser vi som nödvändigt både för att upprätthålla kompetens och för att främja samarbetet mellan kollegorna.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Tea Sundsten 018- 611 74 84, tea.sundsten@akademiska.se
Sektionsadministratör Linnéa Johansson 018- 611 21 23, linnea.eleonora.johansson@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via Upplands allmänna läkarförening kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.
OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är läkarlegitimation och specialistbevis.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.