Tillbaka

Biträdande avdelningschef VO infektion

Referensnummer AS460/2020
Sista ansökan 2020-08-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde infektionssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Har du ett stort engagemang att få andra människor att växa och få en verksamhet att blomstra?


VO Infektion är en spännande arbetsplats med många olika verksamheter inom ett och samma verksamhetsområde, akutmottagning, planerad mottagning, avdelning och en stor konsultverksamhet gentemot övriga sjukhuset. Vi erbjuder dig en spännande och lärorik miljö där vi arbetar tillsammans kring patienten och där du som biträdande avdelningschef (BAC) har en väldigt viktig roll. I vårt uppdrag ingår högspecialiserad vård, forskning, utveckling och utbildning och vi arbetar kontinuerligt med att tillvarata medarbetarnas kunskaper, kompetens och erfarenhet. Arbetsuppgifterna är varierande, lärorika och utmanande och du kommer ständigt att utvecklas i din ledarroll.

VO Infektionssjukdomar kommer under året att genomföra en genomgripande förändring för att skapa en innovativ och nyskapande avdelning baserat på patienternas behov i kombination med långsiktig utveckling av alla personalgrupper

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård? 


En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården.  

Infektionsavdelning 30F
Infektionsavdelningen är en avdelning med utpräglad akutprofil där vi under året kommer att försöka starta om med en helt ny typ av avdelning baserat på patienternas egentliga behov. Avdelningen har 28 vårdplatser, varav 10 enkelrum för isolering. Vi vårdar akut sjuka patienter med svåra infektioner, smittsamma sjukdomar, tropikmedicinska sjukdomar och immunbristsjukdomar. Övervägande delen av patienterna läggs in via infektionsmottagningen.

Infektionsmottagningen
På infektionsakuten (mottagning 1) tar vi hand om patienter med akuta infektionstillstånd där man arbetar med triagering, medicinska frågor, omvårdnad och flödeslogistik. På mottagningen finns också telefonrådgivning, vaccinationsmottagning och poliklinisk mottagning där vi behandlar patienter med pågående infektioner och immunbrist.

På infektionsmottagning 2 utreder och behandlar vi icke akuta infektionssjukdomar och immunbristsjukdomar, som tex HIV, hepatit, tuberkulos, det finns både sen sjuksköterske- och läkarmottagning.

Ditt uppdrag


Som biträdande avdelningschef är du direkt underställd avdelningschefen och arbetar på uppdrag av avdelningschefen. Har ett nära samarbete med gruppchefer (GC) på mottagningen och avdelningen. Du ansvara och leder arbetet för utbildningssjuksköterskorna, bemanningsassistenterna, avdelningssekreteraren och avdelningens köksbiträde. Du har ett visst verksamhets- ekonomi- och personalansvar samt ett visst strategiskt ansvar att driva och motivera utvecklingsarbetet, både på avdelningen, mottagningen och på övergripande verksamhetsnivå, liksom att ta tillvara på dina medarbetares idéer och att visa uppskattning.
Du är en viktig del av en välfungerande och utvecklande ledningsgrupp med gott samarbetsklimat.

Kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med ett brinnande engagemang för en hållbar arbetsmiljö och patientsäkerhet och som vill göra skillnad för patienten. Du har tidigare erfarenhet av arbete som chef och ledare inom hälso- och sjukvårdssektorn. Ditt ledarskap är tydligt och du är en god teamledare som skapar delaktighet och engagemang i din grupp. Du har även förmåga att inspirera till förändring och utveckling. Du är lyhörd för verksamhetens och patienternas behov, har en helhetssyn där du sätter patienten först och är handlingskraftig. Du ska ha lätt att fatta egna beslut samt förmedla redan tagna beslut. Du förväntas vara en ledare och coach som visar personlig omtanke och kan motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll. Du är lugn, stabil, välorganiserad, kan prioritera och agera på ett sätt som skapar förtroende.

Vi ser det som en självklarhet att du delar Akademiskas värderingar: Skickliga - Ödmjuka - Långsiktiga  
Stämmer det här in på dig så är infektion rätt arbetsplats för dig!

Villkor


Tjänsten innebär ett visstidsförordnande som avdelningschef i tre år och en tillsvidareanställning som sjuksköterska. Heltid. Lön och tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

För mer information


Avdelningschef Karin Fischer Liddle, 018–6170889
Verksamhetschef Fredrik Sund, 018-611 28 08
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan senast 30/8 2020 via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.