Tillbaka

Sjuksköterska till reumatolog och hudavdelningens sju vårdplatser.

Referensnummer AS456/2020
Sista ansökan 2020-07-26
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Med patienten i fokus tar vi möjligheten att stärka och utveckla vår verksamhet i nybyggda lokaler i 100-huset. Vi ställer höga krav på kompetens och utvecklingsvilja, men ger också utrymme för flexibilitet och egna innovationer.

Vår verksamhet


Vi bedriver en högspecialiserad vård inom reumatologi, endokrinologi, diabetes och dermatologi för länsinnevånare och för sjukvårdsregionen. Våra patienter kommer huvudsakligen planerat men även akut via vår egen dagsjukvård eller mottagning. Patientgrupperna vi möter har autoimmuna tillstånd, inflammatoriska led- och systemsjukdomar, över- eller underproduktion av något hormon, ärftliga metabola sjukdomar samt olika typer av hudsjukdomar ofta med komplexa sår.

Vårt arbetsteam består av vårdlagsansvarig sjuksköterska och undersköterska samt vårdlagsresurser. Vi arbetar främst med utredning eller behandling för våra patienter. Vid utredning består arbetet till stor del av klinisk bedömning, provtagningar ofta i samband med fasta eller medicinering samt förberedelser inför undersökningar. Våra behandlingspatienter kommer inplanerat för infusionsbehandling under ett förutbestämt antal vårddagar. Dessa patienter kommer regelbundet och som sjuksköterska har man här fokus på behandlingsresultat, biverkningar och medicinteknik.

Är vi rätt för dig?


Vi söker nu dig som trivs med att jobba med specialiserad vård på en liten enhet. För oss är det viktigt att ha en strategisk grund att arbeta utifrån där både den fysiska och psykiska arbetsmiljön står i fokus. Arbetet på enheterna präglas av en god teamkänsla med fokus på att utföra en högkvalitativ vård. Verksamhetsutveckling och reflektion är viktigt och en kontinuerlig process hos alla våra medarbetare. För att nå våra mål arbetar vi för att främja individuell utveckling tillsammans med ett organisatoriskt lärande.

Det här erbjuder vi:


  • Individuellt anpassad introduktion med regelbundna uppföljningar
  • Interna föreläsningar och schemalagda utbildningstillfällen
  • Ansvarsområde för vidareutveckling
  • Kliniskt utvecklingsår – för nyexaminerade
  • Vidareutbildning i Reumatologi 15hp
  • Vidareutbildning i Reumatologisk farmakoterapi 7,5hp
  • Vidareutbildning i Klinisk sårbehandling i praktiken 7,5hp
  • Externa kurser, konferenser och kongresser

Villkor:


Vi erbjuder tillsvidareanställning där arbetstiden kommer främst att vara förlagt till dag och kväll samt helg alternativt enbart natt. Tjänstgöringsgrad och tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer och tillsättning av tjänst sker fortlöpande.

För mer information


Avdelningschef Karin Ahlström 018-617 11 51
Biträdande avdelningschef Linnea Lönn 018-611 99 95
Facklig kontaktperson nås via växeln. 018-611 00 00