Tillbaka

Clinical Research Associate (CRA)

Referensnummer AS454/2020
Sista ansökan 2020-08-11
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats UCR

Arbetsplatsbeskrivning

Vår verksamhet


UCR (Uppsala Clinical Research Center) är en bred resurs för den kliniska forskningen både regionalt, i Sverige och internationellt. Vi är stolta över att vårt arbete har bidragit till förbättrad hälsa hos människor över hela världen och vi arbetar för att fortsätta att utveckla medicinsk kunskap och hälsa genom forskning och kvalitetsuppföljning. UCR har den kompetens och teknik som behövs för att omsätta innovativa idéer till translationella forskningsprojekt, kliniska studier och registerbaserade förbättringsprojekt. UCR har cirka 145 medarbetare och är organiserat som en självständig, icke-vinstdrivande enhet inom Uppsala universitet och Region Uppsala. UCR är en unik organisation och ingår i nätverket Kliniska Studier Sverige.

Sektionen för klinisk forskning består av 45 personer med varierande arbetsuppgifter. Vi är projektledare, kliniska prövningsledare, koordinatorer, kliniska monitorer, data managers med flera, med olika bakgrund och arbetsuppgifter. Vi arbetar i team med olika kliniska studier och projekt på uppdrag från både akademi och industri. Det gör att vi tillsammans har en bred kompetens inom området medicinsk klinisk forskning.
Vi erbjuder dig härmed ett spännande och omväxlande arbete i denna forskningsnära miljö där du blir en medspelare med en av nyckelrollerna inom sektionen.

Ditt uppdrag


Vi vänder oss till dig som har mångårig erfarenhet av att arbeta som CRA/monitor inom klinisk forskning (industri/akademi/CRO)med goda kunskaper i Good Clinical Practice och andra relevanta regulatoriska lagar och riktlinjer. Du är en noggrann, kommunikativ och strukturerad person med god organisationsförmåga som gärna tar ett självständigt ansvar men trivs med att vara del av ett team som arbetar mot ett gemensamt mål.

Dina arbetsuppgifter


Förutom att arbeta som CRA i de studier vi driver kommer viss undervisning att ingå i tjänsten. UCR håller regelbundet kurser inom kliniska prövningar/klinisk forskning, både internt och externt. Beroende på sökandens erfarenhet kan även andra arbetsuppgifter inom sektionens organisation att vara aktuella.
Arbetet innebär resor i huvudsak inom Norden, men kan bli aktuellt även inom övriga Europa.

Dina kvalifikationer/krav


 • Högskoleutbildning inom biologi, farmaci, medicin, sjuksköterska, eller motsvarande
 • Minst 5 års erfarenhet av CRA/monitorering inom kliniska prövningar
 • Dokumenterat goda kunskaper i Good Clinical Practice (GCP)
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift.
 • Mycket goda kunskaper i Word och Excel
 • God kommunikativ förmåga

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete inom både akademi och industri
 • Kunskap om läkemedelsutveckling
 • Erfarenhet av att utbilda/föreläsa

Personliga egenskaper
Vi tror att både erfarenheter och personligheter är viktiga i ett välfungerande team. Därför kommer även dina personliga egenskaper att vägas in vid tillsättande av tjänsten.

Vi söker dig som är noggrann, kommunikativ och har sinne för strukturerat arbete

 • Du är självständig och ansvarstagande
 • Du är en lagspelare som gillar att arbeta i team
 • Du trivs med ständig utveckling
 • Du är resultatinriktad och har känsla för kvalitet
 • Du är innovativ, du bidrar aktivt till förbättring och utveckling, både i kundprojekten och i interna rutiner och processer

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning
Heltid
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


theresa.hallberg@ucr.uu.se (gruppchef, Sektionen för Klinisk Forskning)
marie.wiklander@ucr.uu.se (sektionschef, Sektionen för Klinisk Forskning)
Katarina.boustedt@ucr.uu.se (human resource, HR)
Facklig representant nås via växeln tel.+ 46 (0) 18 611 00 00


Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.