Tillbaka

Biomedicinsk analytiker (eller likvärdig utbildning)

Referensnummer AS442/2020
Sista ansökan 2020-07-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Klinisk mikrobiologi och vårdhygien. Akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Klinisk mikrobiologi och vårdhygien är en av Akademiska laboratoriets fem sektioner. Sektionen har med sina 110 medarbetare en verksamhet som, förutom en bred och växande mikrobiologisk diagnostik, även omfattar vårdhygien, undervisning, forskning och utvecklingsarbete. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO 15189 och miljöcertifierad enligt ISO 14001.

Ditt uppdrag


Som biomedicinsk analytiker på klinisk Mikrobiologi och vårdhygien arbetar du med spännande arbete som bedrivs på ett kliniskt mikrobiologiskt laboratorium. Du har en betydelsefull roll inom diagnostik, utbildning, information och kvalitetssäkring. När du ingår i något av våra arbetslag är du en direkt nyckelspelare i patientens väg i vården. Du kan arbeta på någon av dessa avdelningarna:

  • Bakteriologiska avdelningen
  • Virologiska avdelningen
  • Logistikavdelningen

Då vi är en ackrediterad verksamhet genomsyras allt vi gör av kvalitetssäkring och spårbarhet, vilket ställer stora krav på noggrannhet. Tillsammans med specialistläkare och mikrobiologer, jobbar vi med den dagliga driften, samt med utvecklingsarbeten.

Din kompetens


Du är legitimerad biomedicinsk analytiker, eller har relevant högskoleexamen med teoretisk och praktisk erfarenhet av mikrobiologiskt laboratoriearbete Vi ser gärna att du har intresse och erfarenhet av teknik och data. Vi ser även att du är en lagspelare som bidrar till ett positivt arbetsklimat. Då arbetet utvecklas ständigt, är det viktigt att du som person trivs i en snabbt växlande miljö. Andra egenskaper som vi värderar högt är förmågan att självständigt planera sitt arbete, göra bedömningar och fatta egna beslut. Att du arbetar med patienten i fokus ser vi som en självklarhet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder två tillsvidare anställningar på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Ehsan Ghaderi, 018-617 03 48

Facklig kontaktperson
Naturvetarna, Tahereh Masoud, tel. 018-611 16 69
Vårdförbundet, Jamila Mohammad, tel. 018-611 36 75

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Anställningsintervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att utföras löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.