Tillbaka

Sjuksköterska sökes till avdelning 4A

Referensnummer AS415/2020
Sista ansökan 2020-09-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamheten tillhör sektionen för Beroende- och neuropsykiatri, en sektion i framkant. Vi arbetar utifrån evidensbaserade metoder och lägger stor vikt på vårdutveckling och forskning. Psykiatriavdelning 4A består av elva vårdplatser och har flera olika behandlingsuppdrag med fokus på beroende och psykiatrisk samsjuklighet. Fyra platser är inriktade mot läkemedelsassisterad behandling för smärt- och opiatpatienter, en plats mot utredning vid smärta och sex platser är avsatta för patienter med affektiv sjukdom och samtidigt substansbruksyndrom. Patienterna kommer till avdelningen via akutmottagningen för vuxenpsykiatri eller planerat via de psykiatriska öppenvårdsmottagningarna.

På avdelning 4 A arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare, klinisk farmaceut och kurator. För att säkerställa att patienterna får en god omvårdnad, samarbetar- och konsulterar vi övrig psykiatrisk specialistkompetens utifrån patienternas individuella behov. 

All vår personal har tillgång till handledning och vi arbetar aktivt med att förbättra personalens arbetsmiljö. Vi har ett målinriktat förbättringsarbete av patientvården och är måna om att närstående blir delaktiga.
Personalen på 4 A är öppen, positiv, trygg och kompetent vilket gör det lätt att komma som ny personal till avdelningen.

Ditt uppdrag


Som sjuksköterska vid psykiatrins heldygnsvård har du en viktig roll i teamet. I samarbete med kollegor från olika yrkeskategorier bedömer och planerar du den enskilde patientens behov av stöd, vård och behandling. Du arbetar nära patienten och samarbetar med psykiatrisk öppenvård, andra vårdgivare/samhällsinstanser samt med närstående. Du ansvarar bland annat för dokumentation och administration av läkemedel och har en arbetsledande roll i teamet. Att handleda studenter och nya medarbetare är också en naturlig del av dina arbetsuppgifter.

För oss är det viktigt att du har ett genuint intresse av att arbeta med människor med psykiatrisk problematik och att du vill vara med och utveckla vår verksamhet!

Dina kvalifikationer


Du ska vara utbildad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av arbete inom psykiatrisk vård.

Som person ser vi gärna att du är positiv, driven, engagerad, flexibel och lösningsinriktad med förmåga att prioritera bland varierande arbetsuppgifter i en föränderlig tillvaro, har en öppen människosyn och tycker om utmaningar. Vi förutsätter att du har god serviceanda mot såväl patienter, medarbetare och externa aktörer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vidare är goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift ett krav. 

Specialistsjuksköterskeutbildning och tidigare arbetslivserfarenhet inom psykiatrisk vård är meriterande men inte ett krav. Även nyexaminerade sjuksköterskor är varmt välkomna att ansöka!

Vi erbjuder


Efter en personligt anpassad introduktion väntar en stimulerande arbetsmiljö där ingen dag är den andra lik. Under första året kommer du att bli tilldelad en mentor, som är en erfaren sjuksköterska. Även avdelningschefen, som i sin grundprofession är specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård, är i högsta grad närvarande och delaktig i det dagliga arbetet. Är du erfaren sjuksköterska kommer du kunna utvecklas i ditt ledarskap hos oss och få ta ansvar för utveckling av olika områden utifrån dina intressen och verksamhetens behov.

Vi erbjuder tillsvidaretjänst på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Inför anställning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Du kan komma att bli schemalagd dag och kväll med tjänstgöring vissa helger. För dig som endast är intresserad av att arbeta endast nätter finns även möjlighet till detta.

Tillträde enligt överenskommelse. Om möjligt omgående anställning annars enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Tillförordnad avdelningschef Mats Törnblom 018-611 21 17
mats.tornblom@akademsiska.se

Biträdande avdelningschef Masoomeh Rezaee Ahan 018-611 53 68
masoomeh.rezaee.ahan@akademiska.se

Facklig företrädare Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer görs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.