Tillbaka

Överläkare med inriktning lungsjukdomar hos barn

Referensnummer AS392/2020
Sista ansökan 2020-06-12
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamhetsområdet Akademiska barnsjukhuset består av sju sektioner med ca 80 anställda inom vård-, paramedicinska och administrativa yrkeskategorier. Tjänsten tillhör organisatoriskt sektionen för specialiserad pediatrik och ämnesområdena CF/lung- och allergisjukdomar.

Ditt uppdrag


I uppdraget ingår arbete på specialiserad mottagning samt dagvårdsverksamhet och barnlungmedicinskt konsultarbete. Patientgruppen utgörs av barn och ungdomar med astma och allergi, primär lungsjukdom eller sekundär påverkan på andningsorganen på grund av annan grundsjukdom. Du kommer att ha ämnesområdesansvar, vilket innebär att leda och planera arbetet samt ansvara för den medicinska utvecklingen. Du kommer att vara lokal studierektor för grenspecialiteten Barn- och ungdomsallergologi. I uppdraget ingår arbete inom Uppsala centrum för cystisk fibros. Jourtjänstgöring ingår.

Dina kvalifikationer


Specialistkompetens i barn- och ungdomsallergologi samt barnlungmedicinsk kompetens, inklusive cystisk fibros, på universitetskliniknivå. Du är disputerad och bedriver forsknings- och utvecklingsarbete och har erfarenhet av undervisning. Kunskaper i tolkning av andningsregistrering är meriterande. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, god samarbetsförmåga och intresse av att arbeta i tvärprofessionella team.

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig en tillsvidaretjänst med tjänstgöringsgrad på 100%. För överläkartjänst krävs att innehavaren uppfyller Akademiska sjukhusets meritkrav för överläkartjänst. Jourtjänstgöring ingår i tjänsten. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Tf sektionschef specialiserad pediatrik, Åsa Neuman, tel, 018 611 59 99
Facklig kontaktperson nås via växeln, tel,  018 611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är doktorsavhandling, läkarlegitimation och specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska Sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.