Tillbaka

Psykolog till överviktsverksamheten 50%

Referensnummer AS390/2020
Sista ansökan 2020-06-03
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Specialmedicin

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


På endokrin- och diabetessektionen bedriver vi verksamhet inom endokrinologi, diabetes, övervikt, osteoporos och medfödda metabola sjukdomar, och vi är ett Centre of Excellence för patienter med typ 1-diabetes. Vår verksamhet är spännande och omfattar ett brett spektrum av olika öppna vårdformer, från utredningsverksamhet och mottagningsbesök till avancerad dagsjukvård och konsultuppdrag. Vi är en forskningsintensiv verksamhet, som bedriver både kvalificerad och högspecialiserad vård. Vi värderar arbetsglädje, omtanke och engagemang högt och vi har roligt på jobbet. Vi söker nu en ny medarbetare till vår överviktsverksamhet.

Ditt uppdrag


Inom överviktsverksamheten bedöms och behandlas främst patienter som planeras genomgå, eller har genomgått, överviktskirurgi. Ditt uppdrag innebär arbete med olika former av ätstörningar hos denna patientgrupp. Som psykolog har du en självklar del i teamet. Du gör bedömningar, utredningar och bedriver psykologisk behandling individuellt. Behandling av ätstörning sker framförallt utifrån Fairburns behandlingsmanual. Du arbetar självständigt men har ett nära samarbete med övriga teamet, och du deltar aktivt i mottagningens utvecklingsarbete.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad psykolog med grundläggande utbildning i kognitiv beteendeterapi. Du har kunskap om och intresse av arbete med överviktspatienter, samt vana att genomföra psykologiska bedömningar. Erfarenhet av arbete med patienter med ätstörningar är meriterande. Du sätter alltid patienten i fokus, du är ansvarstagande och du uppskattar både att arbeta självständigt och att samarbeta i multidisciplinärt team. Du är lösningsorienterad och trygg i din yrkesroll. Du, liksom vi, värderar ett positivt arbetsklimat högt. Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder


Vikariat med ca 50% omfattning, till och med 2020-12-31. Goda möjligheter till förlängning finns. Arbetstiden är förlagd till dagtid måndag-fredag. Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Ulrika Lindelöf, 018-611 17 68
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018 611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 3 juni 2020. Intervjuer kommer att hållas löpande. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.