Tillbaka

Psykolog med KBT-inriktning till Smärtrehabavdelning

Referensnummer AS386/2020
Sista ansökan 2020-06-02
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamhetsområdet har två huvudinriktningar: rehabiliteringsmedicin och smärta. Inom sektionen Smärtcentrum sker arbetet både på öppenvårdsmottagning och inneliggande avdelning. Ett huvudfokus är rehabilitering vid långvariga smärttillstånd. Smärtrehabiliteringen är teambaserad med tonvikt på beteendeförändring. Behandlingen är evidensbaserad multimodal smärtrehabilitering med syftet att åstadkomma en höjd livskvalitet, något som visat sig ha god effekt för patientgruppen. Smärtrehabiliteringsavdelningen är sedan slutet av förra året samlokaliserad med bland annat team för sömnutredning och rehabilitering vid hjärnskador och neurologiska sjukdomar i nya lokaler på Specialistrehabiliteringsenheten i Ultuna.

Inom verksamhetsområdet finns en grupp om sammanlagt ca 20 psykologer. Psykologerna bedriver ett aktivt utvecklingsarbete och verksamhetsområdet har en tydlig forskningsinriktning.

Ditt uppdrag


I din roll kommer du i första hand att arbeta på smärtrehabiliteringsavdelningen. I det multidisciplinära teamet arbetar du tillsammans med fysioterapeut, arbetsterapeut och läkare. Arbetet ställer höga krav på både samarbetsförmåga och självständighet.

Arbetsuppgifterna består bland annat av bedömning, pedagogiska insatser och behandling för en patientgrupp som lider av långvarig smärtproblematik och konsekvenserna av denna. Detta sker både i grupp och individuellt. Behandlingen är en evidensbaserad multidisciplinär smärtrehabilitering enligt SBU (Statens Beredning för medicinisk Utvärdering).

Utöver ditt huvudsakliga uppdrag kan uppgifter inom andra områden riktade mot smärtrehabilitering bli aktuella. T.ex. är det vanligt med multidisciplinära utredningar av inneliggande smärtpatienter, där den psykologiska bedömningen blir ett komplement till ett mer biologiskt och farmakologiskt fokus. Det kan också bli aktuellt med inhopp i öppenvårdsteamen på smärtrehabiliteringsmottagningen, samt arbete med utvecklande av vår verksamhet mot nya områden.

Vi önskar också att du kommer att verka för implementeringen av forskning i arbetet, till exempel genom systematiska utvärderingar av behandlingsresultaten.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad psykolog, med grundläggande psykoterapiutbildning i KBT/ACT, samt har god kunskap om smärtrehabilitering. Tidigare erfarenhet av arbete med långvarig smärta, gärna på inneliggande avdelning, samt forskning är meriterande. För att lyckas i denna roll behöver du trivas med att arbeta i ett multidisciplinärt team samtidigt som du också kan arbeta självgående och självständigt. Du behöver vidare ha kunskap och trygghet för att tillsammans med övriga teammedlemmar kunna utveckla teamets behandlingsmodell. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning på 100%. Intervjuer sker löpande

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef (psykologer) Jonas Engman 018-617 03 91 e-post: jonas.engman@akademiska.se Facklig kontaktperson Psykologförbundet nås via växeln 611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.