Tillbaka

Sjuksköterska dialysen

Referensnummer AS384/2020
Sista ansökan 2020-06-21
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Den njurmedicinska verksamheten omfattar utredning, vård och behandling av komplicerade fall av njursvikt. Vi har två enheter, Dialys- och aferesmottagningen samt Oscar II-dialysen där vi tar emot patienter med dialyskrävande njursvikt av akut eller kronisk karaktär. I dagsläget har vi ca 100 dialyspatienter som kommer till våra mottagningar varje vecka. Vi utför även blodreningsbehandlingar och plasmabytes/plasmareningsbehandlingar. På Oscar II-dialysen finns också våra träningsenheter för peritoneal- och hemhemodialys. Gällande öppettider är måndag-onsdag-fredag klockan 7–20 samt tisdag-torsdag-lördag klockan 7-15.30

Ditt uppdrag


Dialysmottagningarna söker nu två sjuksköterskor med intresse för dialysbehandling av patienter med svår akut eller kronisk njursvikt. Du kommer att bedriva livsuppehållande behandling i nära samarbete med dina kollegor. Efter några års erfarenhet finns möjlighet att fördjupa sig inom aferesområdet.

Din kompetens


Vi söker dig legitimerad sjuksköterska, som vill fördjupa dig inom njursjukdomar och dialys och har ett intresse för kombinationen teknik- människa . Du sätter patienten i fokus och du tycker om att arbeta med människor och är motiverad i ditt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.  Vi arbetar efter ett väl dokumenterat utbildningsprogram vilket tar 2 månader att fullfölja för ny personal. Kom gärna och besök oss/hospitera så vi kan visa vår verksamhet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder två stycken tillsvidareanställningar på heltid vid dialysmottagningarna. Tillträde efter överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef: Johanna Grape 018-611 4276
Gruppchef: Elin Hammarström 018-6119817 dialys- och aferesmottagning
Gruppchef Lovisa Olsson Makama 018-6119793 Oscar II-dialysen
Utbildningsansv. ssk Jennie Fahlén 018-611 4275

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.