Tillbaka

Psykolog, ätstörningsenheten för vuxna

Referensnummer AS378/2020
Sista ansökan 2020-06-07
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Ätstörningsenheten för vuxna är en öppenvårdsenhet inom Psykiatrin i Uppsala. Vår målgrupp är personer som bedömts uppfylla kriterier för medelsvår till svår ätstörning. Vi arbetar i ett multiprofessionellt team med dietist, läkare, psykologer, skötare och medicinsk sekreterare och vi har ett nära samarbete med heldygnsvården.

Ett viktigt inslag i vår behandling är evidens- och manualbaserad kognitiv beteendeterapi (KBT). Enheten deltar också i utvecklingen och utvärderingen av den psykologiska behandlingsmetoden RO-DBT som riktar sig till vissa av våra patienter. Utöver psykologisk behandling sker också många andra insatser från teamet såsom läkemedelsbehandling, sjukskrivning, motiverande samtal, kostrådgivning, måltidsstöd och anhörigföreläsningar. Våra behandlingar anpassas alltid utifrån patientens diagnos och svårighetsgrad, där heldygnsvård i vissa fall kan vara första insatsen för att sedan följas av dagsjukvård och individuella sessioner på vår enhet i öppenvården.  

Arbetsuppgifter


Som psykolog har du en viktig roll. Du gör bedömningar och bedriver psykologisk behandling, oftast individuellt, men även i grupp. Utöver behandlingsarbetet kan det vara aktuellt med konsultationer och utbildningsinsatser till andra medarbetare inom psykiatrin eller till vårdgrannar. Då vi samarbetar med övriga psykiatrin, andra vårdgivare och myndigheter blir arbetet både inspirerande och varierat. Du har regelbunden handledning och du har alltid tillgång till dina kollegor i teamet som kan ge både stöd och vägledning. Då vi befinner oss på ett universitetssjukhus är enheten delaktig i klinisk forskning och det finns också goda möjligheter till kompetensutveckling.

Kvalifikationer


Du är legitimerad psykolog med grundläggande psykoterapiutbildning inom kognitiv beteendeterapi (KBT). Det är meriterande om du har erfarenhet av KBT-behandling för patienter med ätstörning. Det är också meriterande om du har arbetat inom psykiatrin eller på annat sätt kommit i kontakt med våra patientgrupper.  Du tycker om att arbeta i team, är positiv och engagerad och vill bidra till att enhetens arbete och rutiner utvecklas på ett positivt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor


Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid. Arbetet på mottagningen bedrivs måndag till fredag under dagtid.

För mer information


Avdelningschef Mikael Bramfors, 018-6118819, Mikael.Bramfors@akademiska.se
Facklig representant nås via växeln 018-6110000

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Ansökan


Välkommen med din ansökan som du skickar via länken nedan. Tveka inte att skicka din ansökan så snart som möjligt, intervjuer kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.