Tillbaka

Sjuksköterska till ortopedmottagningen

Referensnummer AS374/2020
Sista ansökan 2020-08-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Ortopedmottagningen är en specialistmottagning med ca 12 000 läkarbesök per år. Patienterna remitteras hit av till exempel husläkare, företagsläkare eller via akutmottagningen. Vi har också en stor riks- och regionverksamhet med patienter från stora delar av Sverige. Mottagningen har fem sektioner där varje sektion har sin specialitet. Vidare har ortopedmottagningen sjukgymnaster som hjälper till att komma igång med träning efter skada eller gipsbehandling.

Här arbetar ca 15 medarbetare, vi är ett glatt och stabilt gäng som värderar arbetsglädjen!

Ditt uppdrag


Som sjuksköterska på ortopedmottagningen arbetar man med sedvanligt mottagningsarbete så som exempelvis sjuksköterskemottagning, läkarmottagning och telefonrådgivning.

Sjuksköterskemottagningen innebär självständigt arbete för dig som sjuksköterska och arbetsuppgifterna kan innebära såromläggningar och bedömning av sår.

Läkarmottagningen är ett samarbete tillsammans med läkare som innebär bland annat planering och förberedelser inför operation.

I telefonrådgivningen behandlar vi frågor från patienterna. Vanligt förekommande frågor är bland annat frågor om sår, läkemedelsfrågor och remissförfrågan.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med intresse och erfarenhet av ortopedi. Erfarenhet inom liknande verksamhet är meriterande.

Du är självgående och tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare på ett strukturerat sätt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Vidare arbetar du serviceinriktat, har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. 

Som person är du strukturerad med förmåga att prioritera och fatta egna beslut. För att lyckas i tjänsten ska du kunna kombinera självständigt arbete med förmågan att samarbeta.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid som kan komma att föregås av högst 6 månaders provanställning. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras och tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd till dagtid.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef George Foo, 018-611 50 51
Facklig företrädare Vårdförbundet Linnéa Lissel, 018-611 44 56

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen. Återkoppling kan dröja något på grund av semestertider.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.