Tillbaka

Specialistläkare i Klinisk patologi

Referensnummer AS373/2020
Sista ansökan 2020-06-04
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Vi arbetar linjebaserat och erbjuder nu en stimulerande position som specialistläkare inom klinisk patologi med fokus på hematologisk patologi till sektionen för Klinisk patologi, Akademiska laboratoriet. Du kommer att arbeta i ett team av patologer, som samarbetar och delar på de förekommande uppgifterna inom linjen.

Ditt uppdrag


Förekommande diagnostik och utveckling inom klinisk patologi med fokus på hematologisk patologi. Arbetsuppgifterna inkluderar även utvecklingsarbete, medverkan vid kliniska ronder samt handledning av ST-läkare. Tjänstgöring vid ett universitetssjukhus förutsätter medverkan i pågående forskningsprojekt samt medverkan i undervisning på olika nivåer, även innefattande grundutbildningar.

Dina kvalifikationer


Legitimerad läkare med specialistkompetens inom Klinisk patologi, vi söker i första hand nybliven specialist med viss tidigare erfarenhet av hematopatologi, alternativt med intresse för subspecialisering inom detta område. Arbetet ställer stora krav på interaktion med andra medarbetare på Klinisk patologi, samt med medarbetare inom andra discipliner inom ramen för det multidisciplinära arbetet, varför god samarbetsförmåga och ödmjukhet bedöms vara värdefulla personliga egenskaper för arbetsuppgiften. Personliga egenskaper kan därför komma att prioriteras före andra meriter.

Sakkunniggranskning kommer att ske för bedömning avseende specialistkompetens.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Helena Olofsson, tel. 018-611 38 39
Processansvarig läkare Rose-Marie Amini 018-611 38 24
Facklig kontaktperson Eleonora Aaro, tel 018-611 38 52

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är läkarlegitimation och specialistbevis.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.