Tillbaka

Sjuksköterskor/barnsjuksköterskor till barnonkologen

Referensnummer AS289/2020
Sista ansökan 2020-07-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Är du intresserad av att bli en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra i att ge den bästa vården till sjuka barn och ungdomar? Vi ska börja utföra stamcellstransplantationer på barn och behöver då stärka vår grundbemanning för detta uppdrag. Vi söker därför fyra sjuksköterskor till avdelningen!

Vår verksamhet


Barnavdelningen för blod och tumörsjukdomar är en vårdavdelning för barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år med tillhörande dagvård och mottagning. Vi bedriver högspecialiserad barnonkologi och är ett av Sveriges fyra kompletta centran. Vi tar emot patienter från hela regionen för utredning, diagnos och behandling. Till verksamheten hör även en forskningsdel. Vi har bra möjligheter till utbildning och fortbildning och kommer nu även att stamcellstransplantera barn och ungdomar på avdelningen.

Arbetsuppgifter


Som sjuksköterska på Barnonkologen arbetar man tillsammans med vårdteamet, bestående av läkare, sjuksköterska, undersköterska och paramedicinare, nära det sjuka barnet och dess familj. Du har högspecialiserade arbetsuppgifter bland annat i form avancerad läkemedelshantering, provtagning, handhavande av centrala infarter, pre och postoperativ vård, infektionsbehandling. Vi lägger stor vikt vid förberedelser och att göra barn/ungdomar och deras anhöriga delaktiga i vården.

Dina kvalifikationer


Du som söker är legitimerad sjuksköterska, gärna specialistutbildad inom barnsjukvård. Viktigt för oss är att du har ett stort intresse för att arbeta med barn. Du har god samarbetsförmåga och kan arbeta självständigt.

Välkommen med din ansökan eller läs mer om vår verksamhet på www.akademiska.se

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning med tjänstgöring dag, kväll och helg och efter cirka 1 år rotationstjänstgöring. På avdelningen har vi en funktion som kallas samordnande specialistsjuksköterska. Våra samordnande specialistsjuksköterskor är mycket erfarna och finns med i vården för att ge klinisk handledning och fungera som mentorer för dig som är ny på enheten. Hör av dig snarast med din ansökan. Vi intervjuar fortlöpande.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Karin Johansson, 018-611 93 19
Avdelningschef Sara Karlsson, 018-611 66 99
 
Facklig kontaktperson
Vårdförbundet Magnus Grabski, 018-611 97 59

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar löpande!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.