Tillbaka

Sjuksköterska till Ambulanssjukvården

Referensnummer AS359/2020
Sista ansökan 2020-06-07
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Ambulanssjukvården

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Att arbeta inom ambulanssjukvården är många gånger ett utmanande och spännande jobb. Stora krav ställs på medicinska kunskaper, fysisk uthållighet och förmågan att lösa problem.  Vi söker dig som är sjuksköterska till ambulansstationerna i Enköping, Tierp, Uppsala och Östhammar för sommarvikariat 2020. Att arbeta inom ambulanssjukvården är många gånger ett utmanande och spännande jobb. Stora krav ställs på medicinska kunskaper, fysisk uthållighet och förmågan att lösa problem. 

Vi söker dig som är sjuksköterska till ambulansstationerna i Enköping, Tierp, Uppsala och Östhammar för vikariat 2020. 

Dina kvalifikationer


Legitimerad sjuksköterska med minst ett års erfarenhet från akutsjukvård. Meriterande är vidareutbildning inom ambulanssjukvård alternativt anestesi eller intensivvård. Vi ser gärna att du har körkort med C1/C-behörighet alternativt B-körkort utfärdat före den 1 juli 1996.

Som sökande ska du ha god körvana samt bra kondition och god fysisk arbetsförmåga. Du ska lämna in ett intyg att du kan simma (200 m). Uttagningen består av lämplighetstest i form av fystest, körprov, intervju samt ett medicinskt kunskapstest i form av en skrivning. Testerna pågår under en dag. 

Vill du läsa mer om oss, se vår hemsida här

Vi erbjuder 


Introduktionskursen startar preliminärt vecka 38, 2020. Om du genomgått introduktionskursen med godkänt resultat förlängs vikariatet till och med den 31 januari 2021 med möjlighet till ytterligare förlängning därefter. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Enköping: Niklas Rosengren, 070-277 28 44
Avdelningschef Tierp: Heléne Wahlgren, 070-611 24 88
Avdelningschef Östhammar: John Wigertz, 070-611 94 33
Avdelningschef Uppsala: Lars Westman, 070-634 46 44

Fackliga kontaktpersoner
Vårdförbundet: Mikael Frohm 073-626 05 07
Kommunal: Jan Grundtman, 070-582 16 32

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Kom ihåg att bifoga meritförteckning och två referenser (varav minst en skall ha varit din chef). Vänligen ange körkortsbehörighet.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.