Tillbaka

Biträdande överläkartjänst hud och könssjukdomar

Referensnummer AS368/2020
Sista ansökan 2020-06-03
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Specialmedicin är ett verksamhetsområde med samlad kompetens och högspecialiserad vård inom områdena endokrinologi-diabetes, njurmedicin, gastroenterologi, hud- och könssjukdomar samt reumatologi. Hos oss arbetar ca 350 medarbetare och vi bedriver vård i form av slutenvård, dagsjukvård, dagvård, mottagningsverksamhet och dialys.

Sektion hud- och könssjukdomar består av hud- och venerologmottagning, yrkesdematologisk mottagning, hudavdelning samt dagsjukvårdsavdelning. Vårt uppdrag är att utreda, diagnosticera, vårda och behandla hud- och könssjukdomar. De vanligaste diagnoserna som vi behandlar är psoriasis, eksem och olika former av hudtumörer. Vi har också ett flertal specialområden som t ex laserbehandling, medlem i AS center of excellence för mastocytos samt en särskild mottagning för ärftliga hudsjukdomar med remisser från riket och regionen. På hudmottagningen har vi drygt 10 000 läkarbesök per år. Arbetet hos oss innebär både avdelnings- och mottagningsarbete samt konsultverksamhet på dagtid. Inom verksamheten bedriver vi också mycket undervisning. Vi strävar efter att bygga upp mer forskning inom sektionen.

Ditt uppdrag


Som biträdande överläkare har du ett expertkunnande när det gäller hudtumörer såväl inom sektionen samt gentemot andra delar av regionen. Du kommer också att vara den som har expertkunskap inom den dermatologiska delen av sjukdomsgruppen mastocytos. Du förväntas också bedriva utvecklings- och forskningsarbete inom ditt ämnesområde. I uppdraget ingår att företrädesvis arbeta på mottagning, men det kan även förekomma arbete inom slutenvård samt konsultverksamhet. Du kommer också att handleda ST-läkare och delta i undervisning av medicine studenter.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är specialistläkare inom hud och venereologi. Du har en bred dermatologisk klinisk erfarenhet och då företrädesvis från arbete inom sjukhusvärlden. Vi förväntar oss att du i din nuvarande tjänst har ett eller flera ansvarsområden där tumörer och mastocytos ingår. Då vi är ett universitetssjukhus vill vi att du har ett intresse för forskning och en pågående forskningsaktivitet ser vi som meriterande. Du har erfarenhet av att handleda ST-läkare och läkarstudenter. Vi vill också att du har förmåga att inspirera till förändring och utveckling. Chefs- och ledarskapserfarenhet är meriterande.

Din kompetens


Arbetet ställer stora krav på interaktion med alla kollegor på sektionen och därför är god samarbetsförmåga och ödmjukhet värdefulla egenskaper för att lyckat med uppdraget. Du har lätt för att kommunicera, god pedagogisk förmåga samt intresse för handledning och utveckling. Din förmåga att skapa delaktighet och engagemang är god. Vid tillsättningen läggs stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidare anställning som biträdande överläkare på heltid med tillträde 1/10-20. Sakkunniggranskning kommer att ske för bedömning avseende Akademiska sjukhusets formella krav på biträdande överläkartjänst.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Maria Lidén maria.liden@akademiska.se
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 0000.

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är doktorsavhandling, läkarlegitimation och specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska Sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.