Tillbaka

Avdelningschef till ögonavdelning 85G

Referensnummer AS246/2020
Sista ansökan 2020-04-16
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde ögonsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Ögonavdelningen är en del av verksamhetsområdet Ögonsjukdomar vid Akademiska sjukhuset. Avdelningen är till största delen en kirurgisk pre- och postop-avdelning. Hos oss vårdas även ett mindre antal patienter med medicinska ögonsjukdomar. Inom verksamhetsområdet finns även egen operationsverksamhet. Avdelningen har en hög produktion och ett högt flöde av patienter med en kort medelvårdtid på våra 8 slutenvårdsplatser. Dagtid består även verksamheten på avdelningen av en stor del dagkirurgisk vård. Vi vårdar patienter från ett års ålder och uppåt. På avdelningen har vi ett bra arbetsklimat, trevliga kollegor som hjälper varandra och våra patientundersökningar visar att vi har mycket nöjda patienter.

Verksamheten på avdelningen pågår måndag till fredag, ingen verksamhet sker på helger eller röda dagar. Sjuksköterskor på avdelningen har istället beredskap på helger och röda dagar.

Ditt uppdrag


Avdelningschefen ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och är direkt underställd verksamhetschefen. Du har ansvar för ekonomi, personal, verksamhet och arbetsmiljö. Ditt uppdrag innebär att du leder, följer upp och utvecklar verksamheten.  

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska och har arbetat några år inom yrket. Det är önskvärt med tidigare erfarenhet av arbete som chef eller ledare inom hälso- och sjukvårdssektorn, men minst lika viktigt är att du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling.   Som person tar du ansvar för dina uppgifter, strukturerar själv ditt arbete och driver processer vidare. Du är organiserad och har lätt att prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du leder, motiverar och ger andra förutsättningar för att effektivt nå gemensamma mål. Du ser helheten och tar hänsyn till det större perspektivet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder ett visstidsförordnande som chef med en tillsvidareanställning som sjuksköterska. Tjänsten är på heltid, dagtid. Tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Manochehr Amani 018- 611 91 95
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.