Tillbaka

Biomedicinsk analytiker

Referensnummer AS242/2020
Sista ansökan 2020-04-09
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Klinisk patologi - Hematopatologen

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Vill du bli vår nästa medarbetare inom hematopatologen? Hematopatologi är en subspecialitet för blodsjukdomar där det sker en kontinuerlig utveckling av metoder och diagnostik. Akademiska laboratoriet söker dig som vill arbeta med hematologi inom sektionen för Klinisk patologi. Klinisk Patologi består i huvudsak av tre delar: Klinisk patologisk diagnostik, Klinisk cytologisk diagnostik samt Kliniska obduktioner och bårhusverksamhet. Vi ombesörjer undersökning av cell- och vävnadsprover, inte bara från Akademiska sjukhuset och Region Uppsala utan också från sjukhus i regionen.

Ditt uppdrag


Inom hematopatologin används flödescytometri som en viktig och nödvändig analys för diagnostik och uppföljning av leukemier och maligna lymfom. Tekniken är under ständig utveckling, liksom antikroppspaneler och hur vi utvärderar analyserna. Den höga utvecklingstakten innebär att flexibilitet och nyfikenhet att lära nytt är viktiga egenskaper hos våra medarbetare. Arbetet kan ge möjlighet att utveckla hög specialkompetens inom det hematopatologiska området. Vi snittar och färgar även de histopatologiska preparat som följer parallellt med proverna för flödescytometri.

En biomedicinsk analytiker screenar preparaten som tillsammans med resultatet från flödescytometri, lämnas ut till läkare. Vidare biobankas proverna inför eventuella molekylärbiologiska analyser och provsamling. Vi assisterar även vid benmärgsprovtagningarna. Och självklart arbetar vi kontinuerligt med kvalitetssäkring. Vi är idag ca 10 personer som arbetar på laboratoriet med hematopatologi. Vi vill att du arbetar med oss framför allt för att möjliggöra och säkerställa ett bra diagnostiskt arbete men också för att delta i en arbetsgrupp där vi fokuserat på att tycka om det vi arbetar med. Arbetsuppgifterna kräver stor noggrannhet och god datorvana.

Dina kvalifikationer


Biomedicinsk analytiker.
- Praktiska och teoretiska kunskaper av flödescytometri är meriterande,
- Histologiska färdigheter i snittning och färgning

Vi erbjuder


En tillsvidareanställning på heltid, provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde från 2020-09-01 eller enligt överenskommelse. Arbetstiderna är förlagda vardagar, dagtid. Anställningsintervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att utföras löpande under ansökningstiden.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef: Mariam Sliwa 018-617 15 94
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.