Tillbaka

Logoped till Akademiska sjukhuset/ Folke Bernadotte Regionhabilitering

Referensnummer AS243/2020
Sista ansökan 2020-04-09
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Folke Bernadotte Regionhabilitering (FBH) är en enhet inom barnsjukhuset som tar emot barn och deras familjer för tidsbegränsade, intensiva utrednings- och behandlingsperioder i multiprofessionella team. Frågeställningarna kan röra t.ex. inlärningssvårigheter, kommunikationssvårigheter, ätsvårigheter och rehabilitering efter förvärvad hjärnskada, ibland med samtidig neuropsykiatrisk problematik. Vi har en hög trivsel och ett glatt gäng som är engagerade och skickliga.

Ditt uppdrag


Vi söker nu en vikarierande logoped till oss. Du bör ha erfarenhet av att arbeta med barn med funktionsvariationer och gärna ha vana från ett arbete inom vården. Som logoped på FBH arbetar du både nära barnen och deras familjer men också i nära samarbete med alla teammedlemmar. Du kommer att delta i multiprofessionella teamutredningar av barn med olika typer av svårigheter. Just denna tjänst kommer även att arbeta med barn med ätsvårigheter så det är viktigt att du har en god kunskap och ett intresse av oralmotorik samt ät- och sväljsvårigheter. Logopeder på FBH bistår även Barnsjukhuset i övrigt med insatser.   För att trivas i arbetet bör du vara samarbetsinriktad, flexibel, lyhörd och ha vana att möta barn med olika förutsättningar och behov.  Vi erbjuder flexibel arbetstid och tillgång till friskvård. Du kommer att få möjlighet till en period av introduktion då du får lära dig vårt arbetssätt.   

Dina kvalifikationer


Logopedexamen. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn med funktionsvariationer. Intresse av att arbeta i team med andra professioner.    

Vi erbjuder


Vi kan erbjuda ett 75% vikariat som varar t o m 31/12-20. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande. 
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Logoped Maria Törnhage, 018-611 77 69
T f Avdelningschef, Karin Cloud Mildton, 018-611 77 71 
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.